Přejít k hlavnímu obsahu

Halo seriál končí. Paramount po dvou sezónách ukončuje ambiciózní projekt

19. 7. 2024 | 19:00 Lifestyle
Dnes přišla zpráva, která zasáhla srdce fanoušků sci-fi a videoher po celém světě. Televizní seriál Halo, jenž běžel na Paramount+, byl po dvou sezónách ukončen. Tvůrci pořadu však hledají nové zázemí, aby mohli populární sérii zařídit pokračování, které si zaslouží.
Seriálová adaptace Halo
Seriálová adaptace Halo
Zdroj: Paramount+

Produkce televizního seriálu Halo začala v polovině roku 2013, na premiéru se čekalo skoro celou dekádu. Kritika se setkala s pozitivními i negativními recenzemi, chvály se Halo dočkalo za akční scény, obsazení a vizuální efekty. Druhá sezóna vyšla letos v únoru a opět sklízela úspěch. Diváci ocenili zlepšení oproti předchozí sezóně, jenže pak přišel šok. Další série nebude, nebo minimálně ne v blízké budoucnosti.

„Jsme nesmírně hrdí na tento ambiciózní seriál a děkujeme našim partnerům z Xboxu, 343 Industries a Amblin Television, stejně jako showrunnerovi a výkonnému producentovi Davidu Wienerovi, jeho kolegům výkonným producentům, celému obsazení v čele s Pablem Schreiberem jako Master Chiefem a úžasnému týmu za jejich výjimečnou práci,“ uvádí Paramount+ ve svém prohlášení. Pokračování na této platformě už nepoběží.

Podle zákulisních informací se Xbox a 343 Industries snaží najít pro seriál nový domov, kde by mohla vzniknout třetí sezóna. Možným kandidátem je například Amazon Prime, který aktuálně sklízí úspěch se svou adaptací Fallout. „Velmi si vážíme milionů fanoušků, kteří poháněli Halo seriál k celosvětovému úspěchu, a zůstáváme odhodláni rozšiřovat vesmír Halo různými způsoby v budoucnu,“ prohlásilo studio 343 Industries.

Celkově byl seriál Halo byl přijat smíšeně. První sezóna obdržela kritiku za odklon od původního materiálu, zatímco druhá sezóna si polepšila. Budoucnost je ale ve hvězdách. „Jsme vděční Amblinu a Paramountu za jejich spolupráci při přinášení našeho rozsáhlého sci-fi vesmíru divákům po celém světě,“ loučí se 343 Industries.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.