Přejít k hlavnímu obsahu

Pohádkový příběh! Nový tým porazil SINNERS a z online kvalifikace to dotáhl až na LAN finále

19. 7. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 MČR
Přesně pro tyhle příběhy zbožňujeme otevřenost seriálu Tipsport MČR. Česko-polská pětice prošla z otevřené kvalifikace a zakotvila v organizaci AVEZ. Přemožitele však nenašla ani v uzavřené části, ani ve skupinové fázi, a jako první tým dokráčela do play-off Tipsport CS Summer! Poprvé v letošní sezóně uvidíme pozměněné složení LAN finále velké domácí akce.
AntyVirus, Tusi a fanatyk z týmu AVEZ
AntyVirus, Tusi a fanatyk z týmu AVEZ
Zdroj: koláž PLAYzone

AVEZ dominantním výkonem ve čtvrtek přehráli Sampi.Tipsport a dnes se nezalekli ani SINNERS. Na soupeře vlétli na své oblíbené mapě Mirage a za T stranu si vybudovali vedení 9:3. Divácky zábavnou mapu přesto rozhodovaly až těsné koncovky, protože obranu měli AVEZ o poznání slabší. Miłosz „AntyVirus“ Konieczka se ovšem za stavu 11:11 vytasil se čtyřmi killy a překlopil misky vah na stranu svého týmu.

SINNERS si šli pro Inferno, na kterém chtěli srovnat sérii. To se jim koneckonců také podařilo, protože jim tentokrát dokonale zachytili začátek a soupeře příliš nepustili ke slovu. V mnohem poklidnějším tempu oproti Mirage se dostali do vedení 11:5, ale to by nebyli oni, kdyby nenastalo menší drama. AVEZ se opět za svoji silnější útočnou stranu nadechli k obratu, ale hříšníci si rozhodující momenty přece jenom našli.

Rozuzleního tohoto parádního utkání přinesla mapa Ancient. Také tady jsme byli svědky vysokého náskoku 11:5, tentokrát pro tým AVEZ. Česko-polský celek táhl teprve šestnáctiletý talent Samuel „MahaR“ Horáček, který se rozhodl si dát ten nejlepší možný dárek k blížícím se narozeninám. SINNERS sice otočili stav sedmi koly v řadě, zápas ale neukončili a v prodloužení už si AVEZ nenechali vzít vítězné zakončení.

Spolu s MahaRem se ve výtečné formě ukázal Luboš „Tusi“ Tusjak a české duo v těch správných momentech dokázal podpořit AntyVirus s Dominikem „fanatyk“ Barkietem. Také Vít „viktor“ Kůta měl ovšem své hvězdné chvilky. AVEZ jsou totiž nejen mix, ale hlavně výbušný koktejl hráčů, kteří přesně vědí, co od sebe mohou očekávat. V kombinaci s fenomenální palebnou sílu postoupili zaslouženě na úkor dvou favoritů.

AVEZ vs. SINNERS
AVEZ vs. SINNERS
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.