Přejít k hlavnímu obsahu

První titul při premiéře s novou sestavou? Nezastavitelní G2 ve finále vyzvou NAVI

21. 7. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Preview
První turnaj po letní přestávce se blíží do svého závěru. Do finále Esports World Cupu se probojovaly týmy G2 Esports a Natus Vincere, které v průběhu týdne nenašly přemožitele.
Fanoušci G2 Esports
Fanoušci G2 Esports
Zdroj: Esports World Cup

Na svém prvním turnaji v novém složení hrají G2 Esports zápas od zápasu lépe. A k tomu ještě se odpočatý Nikola „NiKo“ Kovač prezentuje jako politý živou vodou. „Všechno nám tady klape a jde naším směrem. Doufejme, že i zítra půjde vše podle našich představ,“ řekla bosenská hvězda a jeden z nejlepších riflerů světa.

Po předchozích výhrách proti The MongolZ a týmu Spirit tentokrát G2 vyřadili Virtus.pro. Ruská sestava přitom ve čtvrtfinále proti týmu Vitality působila suverénně, na G2 to ale nestačilo. Sám NiKo dirigoval první mapu se skórem 26:6, na té druhé měl 17:9. Srovnat se takové palebné síle bylo pro VP nemožné.

Jejich finálovým soupeřem budou Natus Vincere, kteří po FaZe porazili také MOUZ. Na první mapě přitom obdrželi debakl 1:13, z něhož se ale vzpamatovali a především díky dominantnímu představení Ihora „w0nderful“ Zhdanova otočili sérii. Jeho souboj proti Iljovi „m0NESY“ Osipovovi bude ozdobou finále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.