Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle myslí vážně? Fanoušci nadávají na „nejošklivější“ trofej prestižního turnaje

23. 7. 2024 | 13:00 VALORANT Komentář
VALORANT hráči a fanoušci zuří. Během zahajovacího ceremoniálu byla odhalena trofej pro nejvyšší evropskou ligu a reakce jsou jednoznačně negativní. Na rozdíl od ostatních tří regionů, které již elegantní a moderní trofeje představily už dříve, se evropská trofej setkala s kritikou.
VCT EMEA trofej
VCT EMEA trofej
Zdroj: VCT

Pro každou sezónu představí každý region svou jedinečnou trofej pro vítěze nejvyšší ligy. Čína a Pacifik předvedly štíhlé poháry s logy na vrcholu, zatímco Amerika zvolila odvážný design připomínající tornádo. Minulou sezónu byla evropská cena pro vítěze jednoduchá, obsahující pouze regionální logo „X“. Tento rok organizátoři přišli s novým vzhledem, který zahrnuje prošívané detaily, což však fanoušky vůbec nenadchlo.

„Dali tu trofej dohromady nití?“ ptal se jeden z uživatelů na sociálních sítích. „Tohle vypadá jako hrozný 3D model...“, komentoval další. Podobné reakce zahrnovaly i zmínky o tom, že trofej vypadá jako 3D tisk, nebo dokonce jako něco vyrobené z „plastelíny“. Každý region má volnost, což dává organizátorům ligy možnost navrhnout něco, na co by hráči byli hrdí. Nicméně podle některých fanoušků se tato vize ztratila v překladu.

„Kdybych byl v některém z týmů, které bojují o tohle, tak teď už bych nechtěl ani vyhrát,“ vyjádřil se jeden z fanoušků. Od minule se vzhled podle četných reakcí jednoznačně zhoršil a začínají panovat představy, že Riot Games nemá region v lásce. Podle nich jsou trofeje čím dál tím ošklivější. „Bez urážky, ale mají v EMEA soutěž o nejhnusnější trofej? Myslím, že je Riot nenávidí, nemám jiné vysvětlení,“ množily se další komentáře.

Bez ohledu na vzhled zůstává význam poháru nezměněn. Vítěz soutěže, v tomto případě Fnatic, ji má jako důkaz dominance v letošní sezóně a může si vystavit k ostatním trofejím. Tedy pokud bude chtít.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.