Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní začátek léta. MATYS má svůj druhý titul ve fnatic, blameF byl k nezastavení

23. 7. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Přesně takový boost fnatic potřebovali. Do druhé poloviny roku vykročili správnou nohou, když ovládli RES European Series #6 a zopakovali březnový úspěch, který byl pro slovenskou hvězdu premiérový. „Zatraceně pěkné přivítání po letní přestávce,“ píše Matúš „MATYS“ Šimko.
Fnatic na YaLLa Compass 2024
Fnatic na YaLLa Compass 2024
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Fnatic usilují o přímou účast na EU RMR, kde by mohl Matúš „MATYS“ Šimko podruhé v řadě bojovat o postup na Major. Minule mu kariérní sen utekl o jedinou výhru, ale tentokrát má vedle sebe superhvězdu. Benjamin „blameF“ Bremer pozvedl týmovou úroveň a první titul na sebe nenechal dlouho čekat.

Důležité body do žebříčku od Valve si fnatic vystříleli na šestém turnaji RES European Series. Ve skupině sice nejprve zaváhali proti kontroverznímu týmu Zero Tenacity, od té doby byli ale nezastavitelní a dokázali povýšit stříbro z posledního turnaje před pauzou. V tomhle okruhu mají ze dvou účastí dvě prvenství. 

Klíčovým prvkem na cestě za titulem byl právě blameF. Dánský střelec neměl za patnáct map ani jednou záporný rating, a jeho forma vygradovala ve finále. Proti ukrajinskému soupeři nasbíral o 41 více zabití než úmrtí a naprosto dominoval všem třem mapám. Zdatně sekundovat mu dokázal v koncovce pouze MATYS.

Na své cestě fnatic dvakrát porazili CYBERSHOKE a v play-off nezaváhali proti Sangal, MOUZ NXT ani Passion UA, kteří přitom vyřadili Ninjas in Pyjamas. Nejde sice o žádné Tier 1 skalpy, takový úspěch ale sestava potřebovala jako sůl. Série výher a 50 tisíc dolarů za první místo jsou pro Valve žebříček důležité.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.