Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda, která nestárne. 43letý profík se díky soutěžení cítí stále mladý

24. 7. 2024 | 17:00 Rozhovor
Daigo „The Beast“ Umehara je synonymem série Street Fighter. Už více než dvacet let září na scéně tohoto populárního bojového titulu, během kterých nasbíral ohromující počet vítězství, včetně šesti titulů na turnaji EVO. Ve 43 letech prozradil tajemství svého úspěchu a „mládí“.
Daigo ‘The Beast’ Umehara
Daigo ‘The Beast’ Umehara
Zdroj: Red Bull

Na letošním festivalu EVO se Daigo se rozpovídal o současném stavu hry Street Fighter 6, která je podle něj v nejlepší kondici. „Hra je od svého uvedení v úžasné formě a s každou aktualizací se jen zlepšuje. Už první sezóna byla skvěle vyvážená, což bylo až neuvěřitelné, ale druhá sezóna je ještě lepší,“ svěřil se s názorem. Co však bylo nejpřekvapivější, bylo jeho přiznání, že mladší hráči ho udržují v kondici a dávají mu pocit, že je stále mladý.

„V době, kdy jsem se během éry Street Fighter IV stal profesionálem, byla úroveň hráčů vysoká, ale dnes je ještě vyšší. Zejména u Street Fighter 6 vidíme neuvěřitelné výkony od mladších hráčů,“ dodal. Punk, Big Bird nebo AngryBird dominují soutěžím od doby uvedení pátého dílu v roce 2016. Na letošním EVO zazářil teprve 17letý Endingwalker, který při svém debutu na turnaji v Las Vegas vybojoval bronz. A právě takové hráče Daigo bedlivě sleduje. Sám se na EVO umístil na 33. místě z 5 279 soutěžících, což je stále úctyhodný výkon.

Snažím se učit od všech těch mladších hráčů, které jsem zmínil. Nepřipouštím si žádnou samolibost, a to udržuje hru svěží každý den a mě samotného mladým, i když už mi je 43 let,
uvědomuje si Daigo ‘The Beast’ Umehara.

Mládí je zkrátka na vzestupu. S bohatou kariérou a podporou na sociálních sítích, kde ho sledují tisíce fanoušků, je jasné, že Daigo má své pevné místo. Co ale bude dál? Daigo se zamýšlí nad možností tvořit obsah, pokud by někdy skončil se soutěžní kariérou. „Pokud přestanu soutěžit, tvorba obsahu by mohla být způsob, jak se uživit. Ale chtěl bych zůstat soutěžícím, ať už to bude další rok nebo další den,“ slibuje si.

Street Fighter 6 vstupuje do své druhé sezóny a konkurence dosáhla nových výšin. Ani Daigo nemůže popřít, že se mladší generace stává novými pilíři soutěžní scény. Zdá se, že 43letý veterán našel svůj elixír mládí. A dokud bude Street Fighter tak skvělou hrou plnou talentovaných hráčů, můžeme očekávat, že bude pokračovat v soutěžení a inspiraci dalších generací hráčů. I kdyby v budoucnu už jen jako tvůrce.

Zdroj: Dexerto
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.