Přejít k hlavnímu obsahu

Vyplatila se po stříbru výměna NIA za blogg1se? První srovnání je nekompromisní

26. 7. 2024 | 19:30 Counter-Strike 2 MČR
Po náhledu do situace kolem týmu Sampi.Tipsport se nemůžeme nezaměřit také na UNiTY. Ani jim se skupinová fáze Tipsport CS Summer nevydařila a po dvou porážkách je na LAN finále neuvidíme. Play-off velké domácí akce proběhne již o tomto víkendu, tak si ho nenech ujít!
NIO vs. blogg1s
NIO vs. blogg1s
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

S UNiTY se v loňském roce často nepočítalo, ale postupnými krůčky se stabilizovali mezi nejužší domácí špičkou. Sezóna pro ně vyvrcholila stříbrem z MSR a bronzem z Tipsport MČR CS, přičemž k oběma úspěchům dokráčeli na úkor SINNERS. Před návratem mistrovského kolotoče přesto došlo ke změně. Na pozici in-game leadera přišel Filip „K1-FiDa“ Dvořák z Dynama Eclot a nahradil Lukáše „luko“ Hrabčíka.

Výměna kapitána znamenala jasný impulz: UNiTY chtějí mířit ještě výše. Na Tipsport CS Winter skončili ještě bronzoví, ale po důkladném sehrání ovládli svoji skupinu Tipsport CS Spring a na LAN finále zavzpomínali na podzim, když dvakrát skolili SINNERS a vybojovali stříbro. Trenér Dominik „desty“ Černý byl s výkonem svých svěřenců viditelně spokojený, snaha o další krok ale přinesla další zásah do soupisky.

Pokud se laik podívá na statistiky, tak byl Dominik „NIO“ Maxian jedním ze slabších pilířů, ačkoliv roli snipera nevykonával formou hard carry. Nevyčníval, ale byl oporou. Přesto UNiTY neváhali a využili návratu Dominika „blogg1s“ Janity na scénu pro zvýšení palebné síly. Hned po něm ale přišel šok. Na Tipsport CS Summer si nezahrají play-off! Ve dvou hrách plných chyb prohráli se SINNERS AC, která přepisuje historii.

Upřímně řečeno, na srovnání obou hráčů a vyvozování předčasných závěrů, co se týče jejich vlivu na hru, je spousta času. Bylo by neférové si oba borce postavit vedle sebe po zcela odlišných turnajích (ačkoliv jsme to stejně udělali). Přesto ze skupinového selhání vyvstalo několik menších vykřičníků. Místy působili neslaně, nemastně, a taky si nejeden fanoušek není jistý, jestli se dokáže blogg1s vrátit do dřívější hráčské fazóny.

Co se týče dalších individualit, tak UNiTY disponují špičkovým triem riflerů. Pokud se výkony jednotlivců sejdou v jednom zápase, UNiTY mohou minimálně konkurovat skoro komukoliv. Jakmile se tak ale nestalo, tak byli v průšvihu. Vzorová byla třetí mapa neúspěšné bitvy proti SINNERS AC, kde Jakub „M1key“ Krausko sbíral více killů než zbytek týmu dohromady. Přesto museli UNiTY celou dobu dotahovat náskok soupeře.

Bylo by tak unáhlené z jednoho nezdařeného turnaje vyvozovat důsledky. Sice to bolí, ale stát se to může každému, obzvláště po změně. Nyní jen musí udělat vše pro to, aby se to neopakovalo. Blogg1s většinu týmu zná z dřívějška, ale skrze metu a nové herní styly soupeřů v CS2 může potřebovat více času, než se znovu najde. Největší měrou mu k tomu nyní pomohou mezinárodní turnaje, ve kterých mu to zatím pálí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.