Přejít k hlavnímu obsahu

Huty, vítej v Texasu! Česko bude mít svého zástupce na světovém šampionátu

29. 7. 2024 | 11:00 Fortnite Reportáž
Český hráč David „Huty“ Köchert zaznamenal největší úspěch své kariéry. Smůla z loňského roku se proměnila ve štěstí, protože zatímco vloni mu postup na Global Championship utekl o jediné místo, letos se spolu se svým dánským spoluhráčem umístil těsně nad čarou a zahraje si na největší události roku. V Texasu se začátkem září utkají nejlepší hráči o rovný 1 milion dolarů.
David „Huty“ Köchert
David „Huty“ Köchert
Zdroj: Epic Games / ENTERPRISE

Finálový event elitního okruhu Fortnite Champion Series se letos uskuteční v Texasu. Dickies Arena ve městě Fort Worth se o víkendu 7. a 8. září stane dějištěm velkolepé události a součástí bude také český hráč!

David „Huty“ Köchert už dlouho patří mezi nejužší domácí špičku. Na scéně přitom působí již od svých čtrnácti let, kdy si poprvé zahrál grandfinále FNCS turnaje proti hvězdám kalibru Mongraala a BenjyFishyho. To se ještě Fortnite turnaje hojně hrály ve čtveřicích, dnes je jiná doba. Köchert přesto září stále naplno.

Pro třetí část letošního kolotoče se spojil s dánským hráčem KovaaksXD. Toho si z minulosti můžete pamatovat mimo jiné z dua s Patrikem „Wraxx“ Dalaverajem. Česko-dánské duo vzniklo teprve na začátku června, přesto okamžitě prokázalo svůj potenciál a probojovalo se na Major 3, vrchol současné části sezóny.

Huty a KovaaksXD se do finále Majoru dostali díky Lower Bracketu. Ani v souboji o deset místenek na Global Championship ale nezačali dobře. Po kvalitním spánku se jim však v neděli podařilo uhrát tři luxusní hry v řadě a díky zvýšenému bodování se vyhoupli do první desítky. Nakonec obsadili finální 13. pozici.

Smutnit ovšem nemuseli. Huty zopakoval své nejlepší umístění z loňského roku, ale zatímco před rokem se na něj v duu s Dominikem „TropeX“ Vágnerem nedostalo o jediné místo, tak letos už to klaplo! Před nimi se totiž umístily čtyři dvojice s jistou místenkou na šampionátu, tudíž se dostalo i na česko-dánskou dvojku! 

Kvalifikovaní borci si odnesli v přepočtu 235 tisíc korun, ale brzy si zahrají o mnohem větší balík peněz. Jak se jejich postup zrodil, si můžete zpětně přehrát na kanále Pajus4, který celý turnaj česky komentoval.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.