Přejít k hlavnímu obsahu

Nezastavitelný Entropiq je znovu domácím šampionem. Ve finále nedal šanci UNiTY

5. 8. 2024 | 17:00 League of Legends Reportáž
Fabrika v rámci oslav deseti let turnajů ve Svitavách o tomto víkendu hostila osmé finále Hitpoint LEGENDS. Nehrálo se už sice o pozvánky do Evropy, ale přesto to v publiku vřelo.
Entropiq LoL tým
Entropiq LoL tým
Zdroj: Entropiq (s povolením)

Po rozšíření EMEA Masters na 64 účastníků se postupující týmy z Mastercard Hitpoint Masters určily již na základě základní části. Entropiq s neuvěřitelnou bilancí 14 výher a 0 porážek zamířil přímo do hlavního swissu, zatímco poprvé v historii začaly tři celky v předkole. UNiTY, BRUTE ani Dynamo Eclot však nezískali ani jednu výhru a letní pouť Evropou skončila ještě dříve, než se dohrála závěrečná část nejvyšší domácí ligy.

O první místenku ve finále se již doma utkal Entropiq s UNiTY. Borci se zelenou maskou v logu se s letošním nováčkem mezi elitou trápili, ale nakonec jej udolali v pěti hrách. UNiTY tak ve Svitavách začali už v sobotu, kdy bylo na programu finále LB. V něm je doplnilo Dynamo Eclot po hladké výhře nad BRUTE poměrem 3:0.

Stejným výsledkem začalo i LAN finále ve svitavské Fabrice. UNiTY vyhráli na modré straně, ale dvakrát poté nezaváhali ani na té červené a zaslouženě mohli vyzvat Entropiq na odvetu. Ta se však nevyvíjela podle představ, favorité na titul se z předchozího střetnutí náležitě poučili. Všechny tři hry skončily před třicátou minutou a oslavy mohly vypuknout. Suverénní Entropiq do své sbírky přidal pátý domácí trofej v řadě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.