Přejít k hlavnímu obsahu

Profík si dělal srandu z asijských hráčů. Číňané oplatili útokem na jeho počítač

11. 8. 2024 | 13:30 VALORANT Zajímavost
Ardis „ardiis“ Svarenieks se na světový šampionát se svým týmem nedostal, fanouškům ale nabízí podívanou svými watchparties. Samotný hráč je znám svými vtipnými hláškami a vyjadřováním, ale poslední kousek možná trošku přestřelil. Cílové skupině se jeho počínaní nelíbilo a tak odpověděla po svém.
Ardiis
Ardiis
Zdroj: VCT

Ardiis si udělal jméno ještě v utváření světové scény, zejména v době Chamber mety. Byl považován za jednoho z nejlepších evropských hráčů, dokonce je držitelem Masters trofeje z Kodaně. Když o něj projevila zájem americká organizace NRG, bez zaváhání vyrazil za velkou louži. Jenže nová meta a styl mu úplně nesedly, výkony nebyly dostatečné. Litevský střelec si však získal obrovské množství nových fanoušků díky svému showmanskému vystupovaní a zábavné povaze.

Letos se vrátil do Evropy, kde se znovu sešel se svými původními kolegy. Jenže trápení pokračovalo a nepodařilo se ani kvalifikovat na Champions. Ardiis se rozhodl alespoň streamovat zápasy z mistrovství světa a přidat k tomu trochu té své osobnosti. Komunitu však šokoval, když jí představil své Pick’Ems. Všechny asijské týmy totiž usadil na nepostupové pozice a prohlásil, že žádný z těchto týmů se ze skupin nedostane.

Brzy se však ukázalo, jak se spálil. „Pokud Trace vyhraje, budu po zbytek akce fanouškem Číny číslo 1,“ prohlásil. Tým nejenže vyhrál, ale dokonce postoupil do play-off. Jeho streamy od té doby zdobila čínská vlajka doprovázená stereotypní místní muzikou. Zda se jednalo pouze o zábavu, nebo o rasismus, bylo jedním z hlavních předmětů v komunitě. Ardiis se okamžitě stal virálním na všech čínských platformách, kde se to některým divákům zdálo naprosto jasné a rozhodli se pro vlastní odvetu.

Jeho vysílání bylo záhadně přerušeno. „Někdo poslal ardiise offline, nevypadá to dobře,“ objevila se zpráva na sociálních sítích. Bývalý spoluhráč Pujan „FNS“ Mehta se mu vysmál, když si myslel, že jeho počínání nechají Číňané jen tak být. Litevský borec se stal terčem DDoS útoku, jehož cílem je znefunkčnit nebo znepřístupnit uživateli přístup k nějaké službě. Přes to všechno si ardiis nedal pokoj a ještě naposledy napsal čínskými znaky „stále tě miluji Číno“.

Nakonec však zařadil zpátečku. Po pár dnech prohlásil, že už není fanouškem Číny a že už nebude podporovat na streamu. „Nebudu nosit čínskou vlajku, nebudu hrát žádnou čínskou hudbu“, slíbil v poslední zprávě na sociálních sítích. Příště si  už v živém přenosu dá možná větší pozor, s kým si zahrává.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.