Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! Český hráč nahrazuje zabanovanou hvězdu a zahraje si o postup na RMR

15. 8. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Přestup
Česká Counter-Strike scéna má další želízko v ohni, co se týče bojů o vysněný Major. Evropský tým Ladislava „GuardiaN“ Kovácse potřeboval před uzávěrkou bodování najít nového pátého hráče, kterým se dnes oficiálně stal bývalý člen SINNERS Simon „KWERTZZ“ Horák.
GuardiaN a KWERTZZ
GuardiaN a KWERTZZ
Zdroj: BC.Game

Organizace BC.Game vznikla teprve na konci června, přesto si už v příštím týdnu může zahrát o postup na RMR vstříc šanghajskému Majoru. Ladislav „GuardiaN“ Kovács při své trenérské premiéře namíchal jedinečný koktejl, jenž převýšil řadu všemožných evropských mixů. Radost mu však překazila kauza Joela „joel“ Holmlunda, který obdržel ban od Akros Anti-cheatu. O účast v kvalifikaci ale BC.Game nepřišli.

Na poslední chvíli nicméně potřebovali najít nového pátého hráče, jenž nahradí hlavní hvězdu. Švédský talent byl skutečným tahounem, ale jak přesně to bylo s jeho cheatováním, které se nepodařilo oficiálně prokázat v průběhu žádného utkání, se už nedozvíme. Realita je ale taková, že velkou měrou přispěl k úspěchům, jež vedly k bodům do Valve žebříčku. Úrodu už s týmem BC.Game joel samozřejmě nesklidí.

Kdo ? Už od prvních dní po trestu pro Švéda se začalo v kuloárech skloňovat jméno Simona „KWERTZZ“ Horáka. Ten se nejprve přidal k tréninkové skupině, následně se zbytkem sestavy hrál celý víkend FACEITy a posledním dílkem skládanky byla společná účast ve středeční otevřené kvalifikaci na IEM Rio. Nyní už je oficiální, že Horák nejenže figuruje na soupisce BC.Game pro RMR kvalifikaci, ale k týmu se přidává nastálo.

22letý hráč naposledy reprezentoval slavnou organizaci TSM, nepůjde tak pro něj o první zkušenost s mezinárodním prostředí a komunikací v angličtině. Už dříve navíc na evropské scéně zahrál se sestavou agentury Prodigy. Posledním jeho domácím působištěm byli SINNERS, kde strávil většinu loňské sezóny. Od dubna byl ale volným agentem a čekal na vhodnou nabídku. Ta se naskytla v tu nejlepší možnou chvíli.

Aktuální složení BC.Game:

Izrael Guy „anarkez“ Trachtman
Makedonie Aleksandar „CacaNito“ Kjulukoski
Švédsko Jonas „Lekr0“ Olofsson
Německo Luca „pr1metapz“ Voigt
Česká republika Simon „KWERTZZ“ Horák

Slovensko Ladislav „GuardiaN“ Kovács – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.