Přejít k hlavnímu obsahu

Bangkok, Toronto, Paříž. Riot odhalil lokace příštích mezinárodních turnajů

21. 8. 2024 | 18:00 VALORANT Preview
Letošní sezóna ještě očekává několik utkání a finální rozuzlení, ale pořadatelé se rozhodli otevřeně promluvit o svých plánech na příští rok. Kromě upraveného harmonogramu a systému hodnocení byla představeny hostitelská města nejprestižnějších eventů roku 2025.
Paříž
Paříž
Zdroj: Riot Games

Ještě než vůbec rok 2025 dorazí, je třeba rozšířit každou regionální ligu o jeden tým. Turnaje Ascension rozhodnou o dvanáctém celku v každé lize, který celkový počet mančaftů zvýší na 44. Jakmile bude sestava pro nadcházející sestavu kompletní, první zastávkou bude jihovýchodní Asie. Bangkok bude poprvé hostit Masters akci, na kterou se však dostanou pouze dva nejlepší celky z každého regionu.

Jelikož letošní sezóna končí už během září, Riot se konečně rozhodl kalendář trošku roztáhnout. Snahy započnou už v lednu a nabídnou větší pauzy během celého roku. To znamená větší odpočinek pro týmy, které se budou účastnit každé akce. Po opuštění thajského hlavního města se premiérového pohoštění dočká Toronto. Město hokeje se promění ve středisko VALORANTu, kteří uvidí tři nejlepší týmy z každé ligy.

Zlatý hřeb roku se ale vrátí opět do Evropy. Cesta však byla trochu upravena, hráči vítají zpět „Champions body“ pro kvalifikaci čtvrtého celku a početnější play-off, které nyní pojme osm týmů v každé lize. Celkový počet kvalifikovaných celků na šampionát je omezený, takže čest účastnit se Champions budou mít pouze čtyři sestavy z každého regionu . A kde, že se vlastně potkají? Příští rok se bude korunovat mistr v Paříži!

Pořadatelé slibují celkově lepší formát a podmínky. Diváci i hráči takový krok určitě ocení, jaká ale bude realita, se teprve ukáže. Zatím jde pouze o nástřel plánů, který půjde do provozu až příští rok. Jako bonus také Riot Games odhalili alespoň bližší informace o příštích světových šampionátech. V roce 2026 se bude konat v Číně a globální sláva se v následující sezóně vrátí zpět na americký kontinent.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.