Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo je tajemný agent 26? Riot brzy představí novou postavu, VYSE bude plnit roli sentinela

22. 8. 2024 | 10:00 VALORANT Spekulace
VALORANT, jedna z nejpopulárnějších taktických stříleček, se chystá přivítat dalšího agenta do svého rozrůstajícího se týmu. Po nedávném příchodu Clove v epizodě 8 nás nyní čeká vzrušující debut Agenta 26, známého pod kódovým označením VYSE. Co od něho můžeme očekávat?
VYSE, agent 26
VYSE, agent 26
Zdroj: Riot Games

Podle dosavadních informací se odhalení nového agenta očekává během finále Valorant Champions, které proběhne 23. srpna. Jakmile se VYSE objeví, můžeme se těšit na jeho oficiální vstup do hry ve druhém aktu deváté epizody, který bude následovat po skončení mistrovství. Spekulace a úniky naznačují, že nováček by mohl být sentinelem, tedy postavou zaměřenou na obranu a kontrolu prostoru. Navíc by se podle všeho mělo jednat o ženskou postavu.

Přestože Riot Games ještě tuto informaci nepotvrdili, kombinace indicií, jako jsou „trnité kořeny“ a „růže“ v předchozích teaserech, naznačují schopnost pastí, které by mohly nepřátelům pořádně zkomplikovat život. Původ je zatím také obestřen tajemstvím. Jediná stopa, kterou máme, je nedávno uveřejněný teaser, zobrazující následky dopravní nehody v Koreji. Zda má tento nový agent nebo agentka nějakou spojitost s Koreou, nebo se jedná o falešnou stopu, zatím nevíme. Co ale víme je, že nás čeká postava s tajemnou minulostí, která by mohla rozvířit dějovou linku hry.

Dále se spekuluje, že VYSE by mohla mít spojitost s organizací Hourglass, což je tajemná skupina, o níž se dozvídáme více z různých emailů a hlasových zpráv mezi agenty. Napětí stoupá a fanoušci netrpělivě očekávají další detaily. Agentka slibuje být nejen důležitým herním přídavkem, ale i postavou, která přinese nové strategické možnosti a rozvine příběh světa Alfa a Omega.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.