Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelné se stává skutečností! O postup na Major si v Číně zahrají tři české týmy

23. 8. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle se vám opravdu nezdá! Po SINNERS a Dynamu Eclot proměnili první šanci na postup do Číny také UNiTY, kteří ve vypjaté BO3 udolali španělský tým KOI. O Major si zahraje rekordní počet českých a slovenských hráčů, tenhle listopad bude pro domácí Counter-Strike historický.
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Martin „Pechyn“ Pechoušek
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

V dřívějších letech se mnohé české a slovenské týmy nacházely v nejlepší světové padesátce a v Evropě se jim dlouhodobě dařilo. Přesto se nikdo kromě SINNERS nedokázal Majoru ani přiblížit, a to od jejich poslední účasti na RMR také uplynuly více než dva roky. Otevřená kvalifikace byla věčným katem, ať už šlo o Dynamo Eclot, UNiTY nebo jakýkoliv jiný tým z domácí špičky. Tenhle rok je ale jiný. Valve s pořadateli zrušili evropské otevřené kvalifikace a hned první šanci zmíněná dvojice proměnila v historický úspěch.

SINNERS prosvištěli kvalifikací bez jediné porážky, na žádné mapě jim soupeř neudělil více než čtyři body a budou se pokouštět o staré známé přísloví „do třetice všeho dobrého“. Dynamo Eclot na úvod v prodloužení zaváhalo, ale třemi výhrami v řadě zpečetilo svůj premiérový postup dnes odpoledne proti týmu BLEED. Jeho cestu, kterou přitom v průběhu srpna sužovala možná změna na soupisce, si můžete přečíst zde. Tím ale pohádka nekončí. K letenkám do Šanghaje se jen krátce na to propracovala také sestava UNiTY!

Slovenská organizace byla mezi šestnácti účastníky kvalifikační skupiny A objektivně největším outsiderem. Ve světě s UNiTY nikdo nepočítal, vždyť i na domácí scéně prohráli dvakrát se SINNERS AC a ani nepostoupili na poslední lokální LAN event. Možná ale právě to nakonec byla jejich hlavní zbraň. Palebná síla týmu nechyběla, nebojácnost také ne. Po prohře nad Monte přišla výhra nad ENCE. Poté pokořili Rhyno. A na závěr senzačně přehráli KOI po bitvě ve dvou prodlouženích a jednoznačné poslední mapě!

Výsledky 4. kola:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.