Přejít k hlavnímu obsahu

Ruský tým podváděl a přijde o nejdůležitější turnaj! Prozradil se přitom sám

25. 8. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Kauza
Online část kvalifikace na Major, půlroční vrchol veškerého snažení všech Counter-Strike týmů, sice skončila již před několika dny, ale seznam účastníků RMR stále není kompletní. Ruský tým se totiž dopustil podvodného chování a po varování byl dodatečně diskvalifikován!
PARIVISION
PARIVISION
Zdroj: PARIVISION

Pořadatelé z Perfect Worldu dnes odpoledne publikovali šokující, ale nepříliš překvapivé oznámení. Ruský tým PARIVISION sice uspěl v uzavřené kvalifikaci na RMR s bilancí tří výher a jediné prohry, ale cestu do Číny si vybojoval díky nepovolené pomoci. Během zápasů totiž nesmí být nikdo s hráči v týmové místnosti (což ale není kontrolováno žádnou oficiální cestou), za což PARIVISION původně obdrželi jen varování.

Ruská organizace se totiž provinila mnohem více. Jak na sebe sama práskla v oslavném videu po zpečetění postupu do Šanghaje, kolem týmu se pohyboval Ivan „F_1N“ Kochugov. Jeho přítomnost se dá označit jedonduše za podvod, protože čtyřicetiletý trenér má za neslavné využití coach bugu v roce 2020 ve svém trestním rejstříku permanetní ban od Komise pro esportovou integritu. Ze scény se však neodmlčel.

Když pomineme jakékoliv zásady, tak působení v esportovém týmu zakázáno ani přes trest od ESIC není. Jen se nesmí přímo zapojit do zápasů v turnajích, kde jeho ban platí, což Rusové porušili. PARIVISION si s jeho výpomocí ale příliš hlavu nelámali, protože F1N nebyl podle již smazaného videa v místnosti s týmem jediný. Podobných podezření historicky existovalo více, ale často chybí důkazy. Tady se prozradili hloupě sami.

Jak diskvalifikace ovlivní evropskou cestu na Major? Tři zklamané týmy znenadání získávají extra šanci, o níž nesnili. Komu ve skupině A utekl postup o jednu výhru, ten se v dosud neurčeném dni utká v jednoduchém pavouku. Jedná se o celky BLEED, Monte a KOI. První jmenovaný tým má přitom výhodu a bude jen čekat na rozuzlení duelu zbývajících celků, protože ve swissu zaznamenal nejlepší pomocné skóre na bilanci 2-3.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.