Přejít k hlavnímu obsahu

Milostný dopis příznivcům taktických stříleček. Nový FPS titul vstoupí na scénu 3. září

30. 8. 2024 | 12:00 Gaming
Mountaintop Studios už ladí jen poslední maličkosti před vydáním předběžného přístupu pro Spectre Divide. Inovativní FPS titul sází na unikátní mechaniku Duality, která umožňuje ovládat dvě postavy najednou. Hráči se mohou těšit na nové herní módy včetně soutěžního režimu. Díky nízkým systémovým požadavkům jde o přístupnou volbu pro širokou hráčskou základnu.
Spectre Divide
Spectre Divide
Zdroj: Mountaintop Studios

Další FPS vyzyvatel vstupuje na bojiště. Spectre Divide od studia Mountaintop se po čtyřletém úsilí chystá na vstup do předběžného přístupu, který bude od 3. září dostupný všem zcela zdarma. „Tato hra je milostným dopisem příznivcům taktických stříleček. Doufáme, že ucítíte všechnu tu péči a pozornost. Uvedení na trh je teprve začátek! Slibujeme udržovat hru svěží a náročnou pro všechny úrovně soutěžení,“ píše studio na svém webu.

Vizuální styl je inspirovaný sci-fi komiksy a japonskou animací z 90. let, nejvíce však připomíná sérii Borderlands. Kompetitivně se na první pohled podobá Valorantu, ale nabízí unikátní aspekty, které Spectre Divide odlišují​. Z hlediska gameplaye je dominantnou herní prvek zvaný „Duality“. Tento mechanismus umožňuje hráčům ovládat dvě těla současně, což ovlivňuje dynamiku hry a přináší nový strategický rozměr. 

FPS titul, na jehož vývoji se podíl bývalý profík a všestranně nadaný streamer Mike „shroud“ Grzesiek, což mu dodává určitý punc kvality, si po krátkém uzavřeném testování a posbírání zpětné vazby troufá na vydání v režimu early access. Při spuštění bude dostupný pouze casual mód, ale hodnocený režim dorazí pro všechny náruživce už brzy. Těšit se brzy můžete i na týdenní soutěžní režim Crew. Více v oficiálním blogu.

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.