Přejít k hlavnímu obsahu

Pohádka pokračuje! Tým ohnePixela ovládl kvalifikaci a zahraje si v Číně o Major

31. 8. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Nejoblíbenější Counter-Strike streamer ohnePixel často vysílá profesionální zápasy a za pomocí svých kolegů zprostředkovává netradiční rozhovory přímo z velkých akcí. Teď se ale na jednu může sám podívat. Zapojil se totiž do esportu a jeho tým v uplynulých dnech zazářil.
ohnePixel
ohnePixel
Zdroj: osobní archiv (s povolením)

Major je snem každého hráče Counter-Striku. Kdo na něj herně nemá, ten se může zapojit v mnoha jiných rolích. Svoji šanci se rozhodl využít také ohnePixel, slavný německý streamer, který pod jménem DRILLAS postavil konkurenceschopný tým s jediným cílem: dotáhnout to až do Číny, kde se uskuteční další Major.

Hlavními hvězdami jsou Ukrajinci Volodymyr „Woro2k“ Veletniuk a Vladyslav „Kvem“ Korol. V Izraeli si ohnePixel jako trenér vybral Tala „meztal“ Hahiashviliho, který kvůli tomuto projektu opustil svůj stabilní tým, a nejméně známého člena sestavy Meytara „AMSALEM“ Amsalema. Pětici pak doplňuje Ali „hAdji“ Haïnouss, díky jehož marockému občanství se mohl tým zapojit do kvalifikace pro Levantu a severní Afriku.

Otevřenou kvalifikací DRILLAS prošli hladce. Ve finále sice nestačili na další podobný mix POGGERZ, ale postup do uzavřené části měli v kapse. V jejím úvodu ovšem nestačili na JiJieHao a museli se pokusit o zázrak. Ve spodním pavouku potřebovali vyhrát pětkrát za sebou, aby si vybojovali místenku na RMR.

Al-Ittihad přehráli snadno, problém jim nedělal ani Bravado Gaming. První drama přineslo opětovné setkání s POGGERZ (nyní už jako Superfkrs), které tentokrát DRILLAS zvládli a po další výhře nad NOM Esports už byli ve finále. Rozhodující duel dokonce okořenili svým komentářem SPUNJ a JustHarry. Onyx Ravens skolili 13:10 a 13:1, ohnePixel a spol. tak v listopadu vyrazí do Šanghaje! Dočkáme se samolepek s jeho tváří?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.