Přejít k hlavnímu obsahu

Co všechno víme o Borderlands 4? Těšit se můžeme na čtyři nové postavy

3. 9. 2024 | 16:30 Gaming
Gearbox Software se chystá přivést hráče zpět do světa Borderlands již v příštím roce. Novinka slibuje rozšířený svět s inovativními prvky a vylepšenou grafikou, zatímco si zachová oblíbené mechaniky série. Fanoušci se mohou těšit na nové dobrodružství a výzvy na platformách PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Oficiální datum však doposud nebylo přesněji specifikováno.
Borderlands 4
Borderlands 4
Zdroj: Gearbox Software

Po dřívějších náznacích bylo na Gamescomu oficiálně potvrzeno pokračování populární série Borderlands. Studio Gearbox Software potvrdilo, že čtvrtý díl bude pokračovat v oblíbeném stylu a přinese hráčům nová dobrodružství. Vývojáři slibují návrat k osvědčeným prvkům, ale zároveň mají v plánu přinést svěží novinky.

Dynamický příběh čtvrtého dílu plný charakteristického humoru se bude odehrávat v rozsáhlém otevřeném světě se spoustou známých, ale i zcela nových lokací. Hráči budou při prozkoumávání nových koutů Pandory čelit zbrusu novým záporákům se čtyřmi novými Vault Huntery, jak bylo potvrzeno na veletrhu PAX West. Vývojáři také sebevědomě prohlásili, že se bude jednat o nejlepší díl série, což hráče navnadilo při čekání.

Borderlands 4
Borderlands 4
Foto: Gearbox Software
Borderlands 4
Borderlands 4
Foto: Gearbox Software

Hratelnost Borderlands 4 zůstane věrná svým kořenům s důrazem na kooperativní hraní a velké množství šílených zbraní. Vývojáři dále slíbili vylepšenou grafiku a technologie, které posunou vizuální stránku hry na novou úroveň. Chystané inovace také mimo jiné umožní ještě větší přizpůsobení postav a vybavení. Od posledního dílu uplynulo pět let, proto jsou očekávání detailnějšího prostředí a plynulejšího zážitku vysoká.

Na oficiální informace o datu vydání a dalších podrobnostech si ale musíme počkat. Stejně tak nezbývá než doufat, že hra skutečně vyjde v příštím roce na platformách PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V tuto chvíli si můžeme jen a pouze užít nové artworky, které studio koncem minulého týdne zveřejnilo.

Borderlands 4
Borderlands 4
Foto: Gearbox Software
Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.