Přejít k hlavnímu obsahu

Nejšílenější finálový okamžik v historii? O šampionovi LCS rozhodl minion

8. 9. 2024 | 12:00 League of Legends Reportáž
Příběh, který by nešel lépe vymyslet. FlyQuest se konečně dočkali svého prvního titulu v LCS a stalo se to v nejnapínavějším možném stylu – ve finále porazili nedotknutelný Team Liquid a stali se šampiony letošního ročníku LCS, který je zároveň posledním. Vyvrcholení nemělo chybu.
FlyQuest
FlyQuest
Zdroj: LCS

FlyQuest čekal na svůj triumf dlouhých osm let. A právě letos nenechali nikoho, aby jim tento historický okamžik vyfoukli. Pro Liquid to byla téměř perfektní sezóna – až do finále neprohráli jediný zápas. Ale v rozhodujícím momentu, kdy se zdálo, že mají vše pod kontrolou, jim štěstí nepřálo.

První tři hry byly vyrovnané. Oba týmy se střídaly ve vítězstvích, ale čtvrtá hra byla čistá emoční  horská dráha. TL, veden snahou udržet svou neporazitelnost, začal s obrovskou vervou diktovat tempo. Ale FlyQuest se zlomit nepodařilo. Když už to vypadalo, že Team Liquid mají zápas v kapse, hra řekla ne.

Po vymazaní hráčů FLY ze Summoner's Riftu padaly poslední soupeřovi věže a chyběl už jen nexus. Jenže to to vše se dělo s jejich vlastní bází na pokraji zničení, super minioni totiž ničili jejich bázi. Stal se z toho souboj s časem, a když už to vypadalo, že Liquid mají vítězství na dosah, minioni zasadili rozhodující ránu a ukončili zápas. Diváci i komentátoři byli v extázi.

Dokonce i jungler Inspired, kterého zvolili MVP finále, byl z konce zápasu zmatený. „Upřímně, už jsem přemýšlel nad draftem pro pátý zápas, a pak Quad křičí: „Koukej, minion!"“ přiznal se smíchem po zápase. FlyQuest teď míří na světovou scénu. S jejich fantastickým výkonem a prvním titulem LCS v kapse budou jedním z nejzajímavějších týmů, které se představí na Worlds.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.