Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdy bez angažmá. SK Slavia Praha před vydáním EA FC 25 rozpustila svoji sestavu

10. 9. 2024 | 16:30 EA SPORTS FC 25 Přestup
Těsně před příchodem nového ročníku EA Sports FC 25 dochází k převlékání dresů. Jeden z nejúspěšnějších celků minulé sezóny SK Slavia Praha se rozloučila se všemi svými třemi členy a není jisté, jestli esport bude ještě podporovat. Na hráčský trh tak přichází zajímavá jména.
Lukáš „T9Laky“ Pour
Lukáš „T9Laky“ Pour
Zdroj: PLAYzone

Slavia založila svou esportovou divizi po prvním ročníku e:LIGY. Martina „Kobby“ Strnada brzy doplnil Jakub „CptKubajz“ Pudil, který se stal klíčovým pilířem sestavy. V sešívaném dresu strávil celé čtyři roky, během nichž vybojoval mnoho úspěchů. Tím posledním bylo stříbro z mezinárodního V4 University Cupu.

V posledním roce utvářel červenobílé duo s Lukášem „T9Laky“ Pourem, jedním z nejlepších hráčů české FIFA historie. Ten svůj výčet medailových umístění rozšířil také v dresu Slavie, v rámci MČR FC 24 powered by Hyundai se hned třikrát probojoval do finále. Když se mu to jednou nepovedlo, tak jej zastoupil CptKubajz.

Před vydáním EA Sports FC 25 se tak se Slavií počítalo jako se žhavým kandidátem do bojů o domácí tituly. Místo toho ale v pondělí přišlo náhlé oznámení o propuštění všech členů současné sekce. Spolu s oběma profesionálními hráči se loučí také třináctiletý Max „Mexxzz“ Lipšanský, který zastupoval novou generaci.

Za čtyři roky se ve vršovickém klubu prostřídalo sedm hráčů a nyní to vypadá, že je nebudou následovat další. Pro domácí esport jde tak o velkou ránou. Čtyřnásobní medailisté e:LIGY znenadání mizí a není ani známo, kam povedou kroky jednotlivých hráčů. Vicemistr ČR by však neměl mít problém si najít angažmá.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.