Přejít k hlavnímu obsahu

Konec po roce ve strukturách MOUZ? Největší český talent má nejistou budoucnost

15. 9. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Oldřich „PR“ Nový zvolil pro svůj růst odlišnou cestu. Místo nejlepších domácích týmů se vydal do Německa a přijal nabídku slavné organizace MOUZ. Hlavní sekce je v současnosti pátým nejlepším týmem světa a většinu její sestavy tvoří bývalí členové akademie. Pro rozvoj mladých talentů jde o tu nejdůležitější skutečnost, kterou ale PR bohužel zřejmě nezúročí.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: MOUZ

Oldřich „PR“ Nový je součástí MOUZ NXT od loňského července, kdy opustil potápějící loď Cryptovy. V jejím dresu se naplno ukázal nejen domácí scéně, ale také světu, jeho představení například proti SINNERS mělo zvuk i za hranicemi. O jeho talentu se moc dobře vědělo, proto bylo opravdu důležité vybrat si tu správnou nabídku. Lepší si ale přát nemohl. MOUZ NXT byli v posledních letech tím nejlepším odrazovým můstkem.

Stále teprve šestnáctiletý český hráč, který se na scéně pohybuje už od svých třinácti, může svůj rok v německé organizaci považovat za úspěšný. Statisticky byl jejím nejlepším hráčem a pomohl akademii k řadě úspěchů i udržení kolem 40. místa HLTV žebříčku. Podle toho od Valve by si PR mohl dokonce poprvé v kariéře zahrát i o Major, což bohužel znemožnilo pravidlo zakazující účast dvou sekcí jedné organizace.

Ke svým sedmnáctým narozeninám si však možná nadělí nepříjemné starosti. In-game leader Christoffer „Chr1zN“ Storgaard přestoupil do OG, William „sirah“ Kjærsgaard zamířil do TSM a odchod z týmu oznámil i Ryan „Neityu“ Aubry. Spolu s českým hráčem už tak v sestavě MOUZ NXT setrval pouze Denys „Burmylov“ Buraga. Všechno proto nasvědčuje příchodu další generace projektu, který je dlouhodobě velmi úspěšný.

Zahraničním zákulisím už kolují informace, že elitní organizace pro svoji akademii testuje zbrusu novou pětici a v žádných spekulacích jméno PR nefiguruje. Může se tak stát, že největší český talent současnosti a člen reprezentace bude na nějaký čas bez angažmá. Alternativním scénářem je připravovaný přestup, který je zatím zahalen tajemstvím. Naděje kalibru Nového má všechny předpoklady pro setrvání v Evropě.

Štítky: Counter-Strike 2, Mouz, PR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.