Přejít k hlavnímu obsahu

Oblíbený herní titul jako součást regenerace. Ve fotbalové Slavii frčí Fortnite

18. 9. 2024 | 15:30 Fortnite Zajímavost
Videohry jsou s každou další generací stále zarytější součástí každodenní kultury. Hraním se jako relaxační činností baví i ti nejlepší sportovci z různých odvětví. Jinak tomu není ani ve fotbalové Slavii, což naznačil Tomáš Vlček v upoutávce na rozhovor pro klubový magazín.
Tomáš Vlček
Tomáš Vlček
Zdroj: SK Slavia Praha

Co mají rapper Drake, zpěvák Joe Jonas, DJ a producent deadmau5, basketbalista Ben Simmons, hokejista David Pastrňák a fotbalista Tomáš Vlček společného? Věřte tomu nebo ne, ale jde o zálibu ve hraní Fortnite. 

Světový hit v žánru battle royale je ideální volnočasovou záležitostí. Stačí jen si sednout nebo lehnout k televizi, zapnout konzoli a s kamarády vyskočit z virtuálního bojového autobusu. Obránce fotbalové Slavie jako další z řady úspěšných sportovců v upoutávce na magazín Halftime prozradil jedno ze svých hobby.

23letá naděje českého fotbalu bude rok bez fotbalu, rekonvalescenci nešťastného zranění si zpříjemňuje mimo jiné právě s ovladačem v ruce. Společnost mu v herním světě dělají Matěj Jurásek, Michal Tomič a jedna z nových posil Alexander Bužek. Kromě odpočinku jde i o vhodnou aktivitu na utužování kolektivu.

Fotbalisté nebo i hokejisté vždy byli známí tím, že si čas na hotelu při výjezdech zkracovali hraním FIFY nebo NHL. V posledních letech jsou ale v kurzu jiné hry. Fortnitu kromě Slávistů holdují angličtí reprezentanti Harry Kane a Harry Maguire, z řad hokejistů si David Pastrňák dokonce zahrál i turnaj Twitch Rivals.

Co se týče dalších akčních stříleček, tak legendární útočník Ronaldo v minulosti ukázal, že mu není cizí VALORANT, zatímco jeho mladší krajané jsou zapálení do Counter-Striku. Neymar dokonce před dvěma lety oslavil vstřelený gól imitací střelby, čímž na dálku pozdravil svůj oblíbený esportový tým FURIA.

Někteří sportovci svou vášeň přetavili v založení vlastních organizací. David de Gea vede Rebels Gaming, zatímco Sergio Agüero do svého celku KRÜ Esports přivábil dokonce i Lionela Messiho. Úspěšného šéfa máme i na domácí scéně, tým Sampi založený Jakubem Janktem je úřadujícím dvojnásobným mistrem ČR.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.