Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalistka Slavie má v EA FC 25 vyšší hodnocení než všichni fotbalisté z české ligy

20. 9. 2024 | 14:00 EA SPORTS FC 25 Zajímavost
Ve fotbalové pařbě EA Sports FC 25 nechybí ani zástupkyně něžného pohlaví. Jediným českým ženským týmem ve hře je pražská Slavia, jejímiž hlavními hvězdami jsou reprezentantky vracející se ze svých zahraničních angažmá. Ta nejlepší dokonce převyšuje mužské protějšky.
Kateřina Svitková
Kateřina Svitková
Zdroj: SK Slavia Praha

Nový ročník EA Sports FC přináší nejen technologický pokrok, ale samozřejmě také novou databázi hráčů a hráček s upravenými hodnotami. Nejlepší zlatou kartu má z českých fotbalistů Patrik Schick s hodnocením 82, nikdo další se přes 80 nepřehoupl. Již dříve jsme si také ukázali, jak vypadají kádry Sparty a Slavie.

Hráči ze tří klubů české ligy se dostali na maximální hodnocení 78, konkrétně jde o Oscara, Lukáše Haraslína a Veljka Birmančeviće. Sparta má nejnabitější kádr díky deseti zlatým kartám, zatímco Slavia má jen tři, jelikož deset hráčů zůstalo těsně pod čarou. Prapor plzeňské Viktorky drží Pavel Šulc s hodnocením 75.

Někdo z českých luhů a hájů je ale přece jenom lepší. Zapomínat totiž nemůžeme na fotbalistky, které jsou ve hře obsaženy od loňského ročníku. Jako pravidelný účastník ženské Ligy mistrů tak v EA FC 25 nechybí ženská Slavia, v jejímž kádru najdeme díky návratům ze zahraničí ještě více zlatých hráčů než u mužů.

Nejvyšší rating si vysloužila Kateřina Svitková, která se domů vrátila po působení v londýnských klubech West Ham United a Chelsea. Její karta má stejně jako před rokem působivý rating 79, největší devízou je však 5* slabá noha a 4* triky. Zlatě se lesknou i Barbora Votíková, Tereza Szewieczková a Diana Bartovičová.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.