Přejít k hlavnímu obsahu

Finálový den je tady! UNiTY čekají na vyzyvatele, který vzejde z duelu SINNERS vs. Sampi.Tipsport

22. 9. 2024 | 12:30 Counter-Strike 2 Preview
Dnes poznáme šampiona posledního plně obsazeného turnaje závěrečné části letošního roku. Dynamo Eclot je ze hry venku, o titul se porvou UNiTY, SINNERS a Sampi.Tipsport. Nenech si ujít vypjatou koncovku ve Vodafone PLAYzone Areně, nebo na Twitch kanále PLAYzoneCZ.
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Jindřich „ZEDKO“ Chyba
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Pavouk je v play-off Tipsport CS Fall zcela odlišný od všech letošních zastávek. Dynamo Eclot ztratilo svoji neporazitelnost a odjelo domů bez medaile, zatímco UNiTY dvakrát nezaváhali a zamířili přímo do finále. Letos už mají ve sbírce jak stříbrnou a bronzovou medaili, tak i jedno velké selhání. Na poslední zastávce ve Vodafone PLAYzone Areně mohou po vydařených výkonech zkompletovat svoji letošní medailovou sbírku.

Ve skupinové fázi UNiTY nestačili na SINNERS, ale v LAN prostředí znovu ukázali, že jsou úplně jiným týmem. Rozjeli se rifleři a Dominik „blogg1s“ Janita dokonce zastínil Tomáše „oskar“ Šťastného. Slovenská organizace, jejíž výkony jsou většinu času jako na houpačce, může získat svůj vůbec první Counter-Strike titul. Map pool UNiTY má sice mezery, ale když se dostanou do svého módu, tak jsou vysoce nebezpeční.

Kdo se ale UNiTY ve finále večer postaví, na to si ještě musíme pár hodin počkat. Ve finále spodního pavouka se totiž nejprve od 15 hodin utkají SINNERS a Sampi.Tipsport. Ať už vyhraje kdokoliv, tak půjde do boje o titul mírně znevýhodněn možnou únavou z náročného dne. Čím delší zápas, tím spokojenejší UNiTY budou.

Sampi.Tipsport za celý rok zatím na SINNERS nevyzráli. Dvakrát na něj nestačili v play-off předchozích zastávek, nejblíže měli výhře v evropském střetnutí teprve před týdnem, kde po těsných mapách padli 1:2. Do turnaje sice nevstoupili nejlépe, když proti UNiTY dvakrát ztratili slibně rozehraný úvod, ale v sobotu si poradili s Dynamem Eclot. V tomhle duelu konečně překonali křeč a dokázali dohrávat klíčové situace.

SINNERS na turnaj vstupovali jako favorit číslo jedna, který se pyšní parádní formou. Po ukončení tříletého půstu ve světě by se hříšníci rádi rozloučili s domácí sezónou se zlatem na krku, tenhle pocit nezažili od MČR 2022. Oba své zápasy v play-off museli otáčet z nepříznivého stavu a zatím vždy platilo, že když se nedařilo Tomáši „oskar“ Šťastnému, tak mapu prohráli. Souboj s Tomášem „fino“ Bebjakem může být rozhodující.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.