Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vypadá Tipsport MČR klasifikace a které týmy mají jistou účast na finále sezóny v Brně?

25. 9. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 MČR
Na herním festivalu MČR se představí šest Counter-Strike týmů. Jestli to budou opravdu ty nejlepší z nejlepších, to se teprve ukáže a potvrdí časem. V tuto chvíli se ale můžeme podívat na aktualizované pořadí po Tipsport CS Fall, poslední zastávce před vyvrcholením sezóny.
Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Vzhledem ke kolizi Tipsport MČR CS 2024 s druhou polovinou EU RMR budeme s posledním přestupovým obdobím a uzávěrkou soupisek čekat až do poloviny října. Právě 15. října se totiž rozhodne o rozdělení týmů do dvou šanghajských skupin. Účastníci „áčka“ mají šanci Brno v případě vyřazení stihnout, s týmy v „béčku“ se již s předstihem nebude moci počítat. Přesto vám můžeme slíbit, že v Brně to bude velké!

„Atmosféra je nezaměnitelná a bude vždycky skvělá, bez ohledu na to, jaké čtyři týmy budou v semifinále nebo jaké dva týmy se zrovna utkají ve finále. Nemyslím si, že by absence týmů měla na MČR jako takové obrovský dopad,“ nebojí se vedoucí projektu Tipsport MČR Pavel Kristián. Ten ve svém vyjádření současně uvedl, že je stále v řešení varianta, že by se na MČR stage kombinovaly vlastní zápasy a utkání v Číně. V publiku by to tak vřelo!

Nyní se pojďme podívat na reálná čísla. I přes čtvrté místo z tohoto víkendu v čele Tipsport MČR klasifikace setrvalo Dynamo Eclot. Druhé místo drží SINNERS, k nimž se přiblížili UNiTY. Nejdůležitější je ale fakt, že všechny tři celky, které jsou současně účastníky šanghajského RMR a zahrají si o Major, mají teoreticky dostatek „bodů týmu“ na to, že by pro Tipsport MČR CS mohli nasadit úplně jinou pětici a stále se zúčastnit.

Na čtvrtém místě najdeme Sampi.Tipsport, jejichž obhajoba je stoprocentní záležitostí. V Brně se představí šest týmů, další dvě pozice zajišťující účast drží Team Brute a Enterprise Genesis. Pokud nedojde k obřím hráčským přesunům, tak ani oni nebudou na finále sezóny chybět. Pod čarou se poté drží AVEZ, SINNERS AC a Sampi.NEXT, kteří budou společně čekat, jak se vyvine situace kolem RMR. Mimo hru zatím ještě nejsou.

Tipsport MČR klasifikace po Tipsport CS Fall:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.