Přejít k hlavnímu obsahu

Hledáme nového Fakera, říká šéf T1. Hodlají najít a vytrénovat budoucího krále

28. 9. 2024 | 16:30 VALORANT Zajímavost
T1, slavná organizace zejména na poli League of Legends, která odchovala samotnou legendu, Fakera, má velkolepé plány i ve Valorantu. Šéf organiazce, Joe Marsh, prozradil, že plánují přenést svůj osvědčený systém akademií z LoL do Valorantu. Stejně jako před lety s Fakerem hodlají najít a vytrénovat budoucího krále FPS titulu.
Faker a Joe Marsh
Faker a Joe Marsh
Zdroj: Riot Games

Marsh zdůraznil, že jejich nová strategie spočívá v rozvoji mladých talentů, kteří nikdy nehráli jiné esporty jako CS nebo Overwatch, ale od začátku se soustředili výhradně na Valorant. „Máme v naší akademii přibližně 250 studentů, z toho polovina hraje Valorant. Nejlepší hráč bude ten, kdo se plně věnuje této hře,“ prohlásil.

Historie T1 ve Valorantu zatím nenaplnila očekávání. Ačkoliv se organizace účastnila několika velkých turnajů, kýžený triumf stále nepřišel. Nyní však vedení věří, že právě nový přístup zaměřený na mladé korejské talenty přinese výsledky.

Jak tomu bylo v případě LoL s hvězdami jako Zeus a Gumayusi, T1 hodlá postupně formovat nové ikony i ve Valorantu. Základní myšlenkou je dát šanci neznámým hráčům ze Solo Queue a udělat z nich hvězdy světové scény.

Jak to dopadne? Odpověď možná přijde už v říjnu, kdy T1 představí svůj nový tým pro příští sezónu. Pokud se podaří zopakovat úspěch z League of Legends, můžeme se těšit na novou éru ve Valorantu – a možná i na nového Fakera, tentokrát v jiné hře. I když naplnit taková očekáváná nebude vůbec snadný úkol.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.