Přejít k hlavnímu obsahu

Novinky v Counter-Striku rozdělují komunitu. Ždímání peněz i krok vpřed, hlásí hráči

4. 10. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Komentář
Komunita má ze zatím největší aktualizace Counter-Strike 2 velmi smíšené pocity. Jedna část hráčské základny je zklamaná z formy přidání nového obsahu, jiná si nadevše pochvaluje vylepšené animace. My vám přínášíme výběr nejzajímavějších komunitních reakcí a postřehů.
The Armory
The Armory
Zdroj: Valve

Aktualizace s názvem The Armory hráče rozhodně zaujala. Nový update totiž přinesl nejvíce vizuálního obsahu v historii, nové přívěsky i samolepky. Současně se ale ve velké míře zabýval zlepšenými animacemi. Není tak překvapením, že dvě rozlišné strany mince přinesly ostré a rozpolcené reakce.

Není překvapením, že hráči jsou zklamáni z absence nových map a misí, na které byli zvyklí z operací. „Update o ničem, pokud nejste na skiny. Sice jsou nové aminace, ale za někoho, koho zajímá hlavně gameplay: meh,“ napsal populární youtuber WarOwl. „Hra je furt nanic, ale máme nové skiny, jupí,“ řekl kontroverzní britský hráč Owen „smooya“ Butterfield. Hráči si zároveň stěžují na vysokou cenu k množství obsahu, řada z nich se nebála update označit za „ždímačku na peníze“. S humorem se k situaci vyjádřila organizace OG.

Co se týče těch pozitivních součástí updatu, hráči si pochvalují právě nové animace. „Animace jsou MNOHEM lepší,“ hlásí francouzská legenda Nathan „NBK-“ Schmitt. „Obrovská změna, bude to nerf T strany? Vypadá to mnohem lépe,“ napsal Jonathan „EliGE“ Jablonowski, „uvidíme, jak to ovlivní peekování, ale zdá se, že držet úhly by mělo být jednodušší.“ Celkově se komunita shoduje, že nové animace jsou krokem vpřed, který zlepšuje čitelnost pohybu protihráčů. Pro jasnější představu vám pomůže přímé srovnání těchto změn.

Populární tvůrce Thour v souborech nové aktualizace našel soubory, jež potvrzují, že vývojáři nadále pracují na mapě Train, kterou poprvé ukázali už při oznamovacím traileru loni v létě. Mezi nimi se nachází například graffiti, na němž lze vidět letopočet 2024. Zdá se tedy, že nových map se přecejen můžeme dočkat brzy po prosincovém Majoru. Komunita se totiž jasně shoduje, že proměna map poolu je opravdu nutná. Ve špatné pozici je zejména mapa Vertigo, která se na kompetitivní scéně hraje suverénně nejméně.

Update se však nevyhl ani problémům, jak bývá zvykem. Podle Thoura došlo po aktualizaci o pokles FPS až o 14 %. Mnohem bizarnější je však nový bug. Některým hráčům se nenačítají textury vystřelených nábojnic, místo toho jim ze zbraně vypadává obří nápis ERROR. I proto se již připravuje další menší update.

Štítky: Counter-Strike 2
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.