Přejít k hlavnímu obsahu

Problémy v UNiTY možná vyřeší hvězda nejvyššího kalibru. NEOFRAG už jim přinesl tři výhry

7. 10. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Vzhledem ke zkušební době Jakuba „M1key“ Krausko v OG musejí UNiTY v oficiálních zápasech nastupovat s hostem. Lepšího si ale přát rozhodně nemohli. Po letních výpomocích Dynamu Eclot tentokrát Adam „NEOFRAG“ Zouhar střílí za UNiTY. Může být ve hře i delší angažmá?
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: PLAYzone

Tento týden se dost možná rozhodne o podzimním osudu UNiTY. Kvůli aktuální situaci Jakuba „M1key“ Krauska (více v článku: Ohrožená účast UNiTY na RMR v Číně? Jejich opora je na zkoušce v Evropě) létá vzduchem scénář, v němž přijdou o životní šanci na Major. Pro evropské RMR už nemohou měnit soupisku, pokud by jejich klíčová postava tým opustila. Po prvním domácím titulu tak uvnitř panuje nejistota.

Vzhledem k tryoutu v mezinárodně proslulé organizaci OG nemohl M1key v posledních dnech pravidelně naskakovat do evropských utkání UNiTY. Od začátku října se objevil jen ve dvou z celkových šesti duelů, sedmý je aktuálně opět bez něj rozehraný. Jeho místo na soupisce zabral neméně ostřílený rifler. Adam „NEOFRAG“ Zouhar je od květnového konce v základní sestavě SINNERS volný a hledá si nové angažmá.

Lepší dočasný záskok, než je NEOFRAG, na česko-slovenské scéně pravděpodobně nenajdete. Proč by z něj ale nemohlo být delší působení alespoň pro závěr sezóny? M1key svou chytrostí a individuálním střeleckým umem dokázal rozhodnout nejeden zápas UNiTY, vždyť na cestě za prvním domácím titulem v historii organizace byl 20letý Slovák statisticky nejlepším hráčem. Kvality NEOFRAGa jsou ale minimálně podobné.

Fanoušci tak vyčkávají, jak M1keyho sága dopadne. Ve hře je několik scénářů, ale k rozuzlení by mělo dojít v nejbližší době. V případě vynucené změny by UNiTY museli na RMR využít kouče, nebo se účasti vzdát a vyhlásit útok na český titul. Ideálním kandidátem na pozici pátého hráče je právě NEOFRAG, z dřívějších týmů se navíc dobře zná s kapitánem Filipem „K1-FiDa“ Dvořákem. Od jakékoliv dohody je ale daleko.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.