Přejít k hlavnímu obsahu

Vlna remasterů pokračuje. Lara Croft se vrátí na obrazovky v novém kabátě

12. 10. 2024 | 11:00 Gaming
V roce 2025 se vrátí legendární Lara Croft ve své ryzí podobě. Aspyr chystá remasterovanou kolekci tří klasických her, které se dočkají grafických úprav i nových funkcí. Fanoušci se mohou těšit na vylepšený vizuál, nové ovládání a další bonusy díky moderním technologiím.
Tomb Raider
Tomb Raider
Zdroj: Aspyr

Remastery jsou v současném herním průmyslu v kurzu, jako další se na řadu dostane legendární Tomb Raider. Po úspěchu přepracované úvodní trilogie dorazí v příštím roce kolekce Tomb Raider IV-VI. Modernější kabátek čtvrtého až šestého dílu úspěšné série si budete moci užít už 14. února 2025.

Vývojářské studio Aspyr pro milovníky Lary Croft chystá vylepšené verze dalších tří ikonických dílů – The Last Revelation, Chronicles a The Angel of Darkness. Tato kolekce bude dostupná na širokém spektru platforem včetně PC, PlayStation a Xbox, stejně jako na konzolích Nintendo Switch.

Nově remasterovaná trilogie přinese spoustu slibovaných vylepšení. Hráči si mohou užít upravenou grafiku s možností přepínat mezi původními polygonovými modely a moderními vizuály. Kromě toho byly přepracovány ovládací prvky, což umožní plynulejší hratelnost. Do úprav byl zahrnut také populární Photo Mode, ve kterém lze pořizovat jedinečné snímky z nejlepších momentů dobrodružství Lary Croft. Hráči se mohou těšit také na nové trofeje a achievementy, které oživí vzpomínky na ikonické momenty série.

S přepracovanou kolekcí oblíbených titulů hráči mohou opět navštívit známé lokace jako Egypt, Řím a Paříž a prožít znovu nejtemnější dobrodružství slavné archeoložky. Napínavý příběh doprovází záludné hádanky, které Lara bude muset řešit, a to vše v novém kabátě. Pro fanoušky starších dílů jde o skvělou příležitost zažít klasické momenty v moderním stylu. Naváže druhá trilogie na úspěch remasterované první?

Náplň moji práce? Transformuji herní novinky na texty, které jsou stejně návykové jako samotné hry! A taky hraju fotbal.