Přejít k hlavnímu obsahu

Další zápis do dějin, který jen těžko někdo překoná. Jaký milník překonal Faker tentokrát?

12. 10. 2024 | 14:00 League of Legends Zajímavost
V esportu není jméno, které by mělo větší váhu než Faker. A pokud snad ještě někdo pochyboval o jeho velikosti, jeho dalším rekordem byl definitivně umlčen. Legenda League of Legends si připsala další neuvěřitelný milník – 100. vítězství na světovém šampionátu. A jak jinak, než ve velkém stylu!
Fakerovo sté vítězství na Worlds
Fakerovo sté vítězství na Worlds
Zdroj: Riot Games

Tým T1 stanul proti ikonickým G2 Esports v rámci Swiss Stage Worlds. Byla to bitva, kterou fanoušci netrpělivě očekávali. Zápas byl korunován neuvěřitelným Onerovým Baron stealem, což katapultovalo Korejce k vítězství 2-0. tím byla překonáná magická hranice.

Tento triumf nejenže zajistil T1 postup do Knockout fáze, která se odehraje v Paříži, ale také přinesl Fakerovi jeho sté vítězství na světovém šampionátu. Pro srovnání: druhý nejúspěšnější hráč, Ruler, má „jen“ 60 výher, zatímco Deft jich nasbíral 50. Tato čísla jen dokazují, jak daleko Faker vystoupal nad všechny ostatní.

Letošní sezóna byla pro T1 plná zvratů a nejistoty. Nyní se však zdá, že tým konečně našel svoji formu. Fakerovi čtyři světové tituly a nyní již 100 výher na Worlds mluví za vše. Pokud byl někdo znepokojen stavem jeho psychiky po náročném létě, poslední výkony jasně ukázaly, že je zpět v plné síle a míří pro další trofej.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.