Přejít k hlavnímu obsahu

Z Česka na vrchol. Dvacetiletý hráč mění dres Barcelony s cílem vyhrát SuperLigu!

14. 10. 2024 | 18:00 League of Legends Přestup
Jan „SAJATOR“ Zítek, český talent, který se nesmazatelně zapsal do historie tuzemské League of Legends scény, právě míří za dalším velkým úspěchem. Podle informací od Sheep Esports má SAJATOR v nadcházející sezóně nastoupit za Los Heretics, jednoho z nejdominantnějších týmů španělské SuperLigy. Po dvou letech strávených v dresu Barça eSports, týmu spadajícím pod klub FC Barcelona, je tento přestup dalším krokem k upevnění jeho kariéry na evropské scéně.
Sajator
Sajator
Zdroj: Barça eSports

SAJATOR není na vrcholové úrovni žádným nováčkem. Jeho kariéra začala v České republice, kde zářil v dresu eSuby, nejúspěšnějšího domácího týmu. V roce 2021 ovládl oba splity Hitpoint Masters, což mu zajistilo respekt a uznání nejen u nás, ale i za hranicemi. Na jaře 2022 se eSuba s SAJATOREM dostala až do finále, kde jim titul těsně unikl, ale léto bylo jejich časem — vyhráli ligu a český midlaner si na svůj účet připsal další cenný triumf.

V roce 2023 přišla velká výzva – přestup do španělské SuperLigy, kde se připojil k týmu Barça eSports. Tady se však jeho cesta neobešla bez obtíží. I když tým pravidelně dosahoval průměrných výsledků. Jaro 2024 pak bylo obzvlášť náročné. Barça se tehdy potýkala s krizí, která vyústila v deváté místo a připsala si jen čtyři vítězství ze čtrnácti zápasů.

Zlom však přišel v letním splitu, kdy změny na pozici junglera a supporta vynesly tým zpět na vrchol. S bilancí 13-5 postoupila Barça do play-off z prvního místa. Sen o titulu se však rozplynul po těsné porážce v semifinále proti Los Heretics, a přestože se spodním pavoukem do finále opět český a jeho kolegové probojovali, opět narazili na Heretics. Tentokrát podlehla v drtivě 0-3.

Los Heretics v roce 2024 dominovali SuperLize. Vyhráli oba splity a dostali se až mezi čtyři nejlepší týmy na prestižním turnaji EMEA Masters. I přesto se tým před sezónou 2025 rozhodl hledat novou krev na midlane. Po zvažování několika hráčů se nakonec rozhodli pro SAJATORA, který se díky svému působení v LVP stal ideálním kandidátem i z hlediska pravidel o rezidentních hráčích.

Pokud se vše ztvrdí podpisem, tak to pro českého midlanera znamená nejen novou výzvu, ale i příležitost navázat na úspěchy, které s Los Heretics očekávají. Se silným týmem za zády a zkušenostmi z domácí i zahraniční scény má český hráč všechny předpoklady k tomu, aby pokračoval v cestě na vrchol.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.