Přejít k hlavnímu obsahu

Nikdo na světě nevsadil perfektně. Kolik bylo na Worlds pentakillů nebo ukradnutých Baronů?

15. 10. 2024 | 09:00 League of Legends Komentář
Správně predikovat výsledky nebo kteří draci budou nejvíce zabíjeni je nadlidský úkol. Pokud nemáte stroj času, jde pouze o tipovačku, ve které ti s větším štěstím uspějí. Pickems pro Worlds funguje přesně tak. Jak to zatím vypadá s výsledky, a kolik hráčů se alespoň přiblížilo dokonalému tipu?
Pentakill!
Pentakill!
Zdroj: Riot Games

Jednou z kategorií, kterou hráči tipovali byla délka nejdelší hry. Samozřejmě před sebou ještě máme celé play-off, ale zatím vede střet G2 a HLE. Jejich hra trvala 45 minut a 40 sekund. Třikrát zabitý Baron a získání Elder buffu už hru rozhodně ukončit muselo, proto je pravděpodobné, že další takto dlouhou mapu už neuvidíme. Pokud ano, stěží přesáhne padesáti minutovou hranici.

Naopak šlo i sázet na tým, který svůj zápas vyhraje nejrychleji. To se povedlo evropským MDK v čase 20:58 proti GAM. Jenže to byla zároveň jediná výhra, kterou ve Swissu předvedli. Dokonce i dobře načatou sérii proti Vietnamcům nakonec prohráli. Vzhledem k tomu, že se nyní očekávají vyrovnanější zápasy, těžko si představit rychlejší match.

Velmi kontroverzní tipovačkou je výběr nejvíc zabíjeného Draka. Z šesti různých možností se jedná o čistou náhodu, protože hra je spawnuje bez jakéhokoliv vzoru. Tabulce dominuje Inferal s 82 zabitími, druhý je pak Mountain s 69. Smutní jsou hráči, kteří vybrali Ocean, protože byl zabit pouze 38 krát.

Žádné Worlds se ale nemůže obejít bez Baron stealů nebo pentakillů. Nebo ano? Letošní ročník zatím žádný pěti zářez nenabídl. Diváci viděli několik quadrakillů, ale onu vysněnou hlášku ještě neslyšeli. Naopak několik lupičů bylo přistiženo při činu. Barona se povedlo ukrást týmům G2, FLY a T1, takže aktuální počet stagnuje na třech úspěšných pokusech.

S nadcházejí Knockout stagí je možné, že se některé statistiky ještě změní. Dočkáme se konečně nějakého pentakillu? Nebo kolik uvidíme reverse sweepů? Worlds nabídne ještě sedm Bo5 sérií než budou korunováni mistři světa. Zatím se však nikomu nepodařilo perfektně predikovat průběh turnaje, alespoň jeden postupující tým překvapil. Naopak se našel jedinec, který naprosto nedokonale natipoval. Ani jeden správný výsledek je také úctyhodný výkon, ne?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.