Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! SINNERS, Dynamo Eclot, UNiTY, frozen i MATYS znají své soupeře pro RMR

16. 10. 2024 | 15:00 Counter-Strike 2 Preview
Ačkoliv veřejnost již informace v podstatě znala, tak pořadatelé nadcházejícího šanghajského Majoru z Perfect Worldu až nyní oficiálně zveřejnili kompletní soupisky i nasazení týmů. V Evropě to znamená rozdělí účastníků do dvou skupin, jedna z nich je ale mnohem zajímavější.
RMR v Šanghaji
RMR v Šanghaji
Zdroj: Perfect World

11. listopadu to vypukne. Třetí největší město světa bude poprvé v historii na asijské půdě hostit finální část kvalifikace i samotný Major. V Šanghaji si o nejprestižnější titul zahraje 24 týmů, z nich 14 bude evropských. Krůček od postupu mezi absolutní světovou špičku jsou poprvé v historii také tři české týmy. Potřetí si na nejvyšší úrovni zahrají SINNERS, které v honu za životním snem premiérově doplní Dynamo Eclot a UNiTY.

15. října bylo datem, které nejen domácí fanoušci vyhlíželi několik týdnů. Jedná se totiž o termín uzávěrky žebříčku, na základě kterého jsme si už v úterý mohli naznačit, jak budou skupiny EU RMR vypadat. Portál HLTV.org totiž Valve Regional Standings aktualizuje v reálném čase. Na oficiální razítko od Perfect Worldu se sice čekalo ještě o den déle, ale nyní jsou odhadované skupiny i úvodní zápasové dvojice konečně potvrzeny.

Všechny tři české týmy sice aktuálně najdeme v poslední čtvrtině účastníků podle aktuálního postavení ve Valve rankingu, na jejich pozici to však nic nemění. Už v uzavřené kvalifikaci dokonale šokovaly svět a nyní se jako outsideři poperou o historický zápis do dějin českého Counter-Strike. Bláznivá je ovšem skutečnost, že se SINNERS, Dynamo Eclot i UNiTY představí bok po boku – a nejen oni! 17. až 20. listopadu se o tři výhry zajišťující postup na Major poperou ve skupině A i David „frozen“ Čerňanský a Matúš „MATYS“ Šimko.

Šimkův tým fnatic vykročí na cestu za zlatým grálem proti nasazené jedničce Natus Vincere. FaZe Clan s ve formě hrajícím Čerňanským si zažije nepříjemný start proti Cloud9. Mezi dalšími hlavními aspiranty na postup jsou MOUZ a Team Vitality. Co se týče českých celků, tak ti se v prvním kole největším hvězdám vyhnou. SINNERS vyzvou neoblíbené SAW, kteří ovšem přišli o hlavní hvězdu i trenéra. Dynamo Eclot se postaví sestavě pod patronátem šejků z Falcons. A na UNiTY čeká jako na poslední seed BetBoom Team.

Jak vypadají skupiny a úvodní zápasové dvojice?

Skupina A

Evropa Natus Vincere vs. fnatic Evropa

Evropa Team Vitality vs. GamerLegion Evropa

Evropa MOUZ vs. Nemiga Gaming Rusko

Evropa FaZe Clan vs. Cloud9 Rusko

Portugalsko SAW vs. SINNERS Česká republika

Dánsko Falcons vs. Dynamo Eclot Česká republika

Evropa Sangal vs. Rebels Gaming Polsko

Rusko BetBoom Team vs. UNiTY Česká republika

Skupina B

Evropa G2 Esports vs. Ninjas in Pyjamas Švédsko

Rusko Team Spirit vs. B8 Ukrajina

Turecko Eternal Fire vs. Aurora Rusko

Rusko Virtus.pro vs. Passion UA Ukrajina

Evropa HEROIC vs. PARIVISION Rusko

Dánsko Astralis vs. 9Pandas Rusko

Německo BIG vs. Sashi Esport Dánsko

Francie 3DMAX vs. TSM Evropa

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.