Přejít k hlavnímu obsahu

Čekejte lepší hry, Unity 6 je venku! Nová verze populárního enginu je dostupná na všech platformách

18. 10. 2024 | 19:00 Gaming
Dlouho očekávaná velká aktualizace jednoho z nejoblíbenějších herních enginů byla oficiálně vydána. Slibuje revoluční změny, lepší stabilitu, rychlejší renderování, výkonnější možnosti osvětlování a mnoho dalšího.
Unity 6
Unity 6
Zdroj: Unity

Unity je široce používaný herní engine, který pohání hry jako Among Us nebo Hollow Knight. Vydání Unity 6 však přichází po bouřlivém období v historii společnosti, kdy chtěla vývojářům účtovat poplatky na základě počtu uživatelů. Tato změna, která by znamenala výrazné zvýšení nákladů na vývoj, vedla k široké vlně frustrace a kritiky ze strany herní komunity a donutila Unity přístup aspoň částečně upravit.

„S vydáním Unity 6 se chceme znovu spojit se zákazníky a ukázat jim, že naším závazkem je přinášet to, co je pro ně opravdu důležité,“ uvedl CEO společnosti, Matthew Bromberg. Od nové verze enginu si tak společnost slibuje nejen technický pokrok, ale také výrazné zlepšení vztahů se svými zákazníky, které byly v nedávné době narušeny kontroverzními změnami v cenové politice.

Unity se rovněž zaměří na nový přístup k aktualizacím, který zahrnuje tři typy vydání. Mezi nimi budou hlavní verze, jako je Unity 6, patch verze zaměřené na opravy chyb a vylepšení, a nová kategorie aktualizací nazvaná „Updates“, jež nabídne volitelné nové funkce pro zlepšení výkonu a přístup k novým možnostem. První aktualizace Unity 6, označovaná jako Unity 6.1, bude k dispozici v dubnu 2025.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.