Přejít k hlavnímu obsahu

WES EU kval. #2 - Druhý den nepřál našim zástupcům

28. 4. 2010 | 03:49 Counter Strike 1.6
Již druhá kvalifikace do hlavního turnaje World Electronic Master Cup má za sebou první hrací den. Opět se zúčastnilo plno týmů z české a slovenské scény a urodilo se i pár příjemných překvapení.Mezi týmy, které potvrdily účast v dnešní kvalifikaci se nacházely takové celky jako eSuba, NecroRaisers či Suicide. Jedničky ve svém oboru byly doprovázeny početnou skupinou dalších česko-slovenských celků. Můžeme zmínit například vítěze dubnového Mezihernového turnaje FROZENRIDERS, nově zformované eXtatus nebo vítěze PLAYzone a Undzwei.eu Clanbase, tým Anonymních Alkoholiků.
Výchozí obrázek

Již druhá kvalifikace do hlavního turnaje World Electronic Master Cup má za sebou první hrací den. Opět se zúčastnilo plno týmů z české a slovenské scény a urodilo se i pár příjemných překvapení.

Mezi týmy, které potvrdily účast v dnešní kvalifikaci se nacházely takové celky jako eSuba, NecroRaisers či Suicide. Jedničky ve svém oboru byly doprovázeny početnou skupinou dalších česko-slovenských celků. Můžeme zmínit například vítěze dubnového Mezihernového turnaje FROZENRIDERS, nově zformované eXtatus nebo vítěze PLAYzone a Undzwei.eu Clanbase, tým Anonymních Alkoholiků.

První kolo

V prvním kole většina českých týmů získala freewin, o postup ovšem museli bojovat slovenští fofos gaming, eMinistry, enyone.eu a Xilent Mirror. Všechny čtyři celky bohužel prohráli, byť jim scházelo opravdu málo. To týmy z našich krajů, INSENIA a CyberTrust své zápasy vyhráli a postoupili do druhého hracího kola.

Druhé kolo

Ve druhém kole se do boje zapojila velmi početná skupina česko-slovenských celků. Pojďme si přiblížit všechny týmy a jejich výsledky. Slovenští Suicide narazili na bulharské DETOX a porazili je 16-4. Citrons.cz se střetli se srbskými 34000 Kragujevac a také zvítězili 16-13. První tým, který vypadl byl (v minulé kvalifikaci velmi úspěšný) celek aaa. Ti vypadli na litevských NM4, 9-16. Čeští SkyDimension si poradili lehce s maďarskými EMBARGAUX 16-7 a v české konfrontaci mez ipteam.cz a Amazing Creation vyhrál druhý jmenovaný tým kontumačně 0-16.

Mohl to být skutečně zajímavý zápas, neboť od dubnového semifinále MZH turnaje na sebe opět narazili hráči FROZENRIDERS a eSuby. Bohužel eSuba se nejspíše nedostavila a admini vykontumovali zápas ve prospěch týmu okolo Michala "aOBEK" Šedy.

Dalším týmem, který vypadl byl klan CCCP Gaming, ti vypadli na polských 3AXVAT GRYPPA. Extatus si pak poradili s rumunskými iWish 16-5 a e-PLAY.cz vypadli na francouzských eLogic Gaming.

Jeden z (pro nás) nejzajímavějších zápasů došlo už teď v prvním hracím dni. Dosavadní česká dvojka NecroRaisers narazila na tým Anonymní Alkoholici. Na mapě de_tuscan se více zadařilo česko-slovenskému týmu a vítězstvím 16-12 si zajistili postup do druhého hracího dne.

Českému celku INSENIA se podařilo prokontumovat do třetího kola, to když estonští DICKHOUSE nejspíše nenastoupili k zápasu. Zadařilo se i slovenským Impex Gaming, kteří porazili polský tým tim jaffor 16-10. No a poslední český zástupce team CyberTRUST prohrál s francouzskými essentiaL 5-16.

Třetí kolo

Ve třetím kole se česko-slovenské celky utkají v těchto zápasech,

{#Česká Republika} INSENIA1vs16rixa {#Belgie}Detaily zápasu
{#Bulharsko} HEADSHOTBG16vs4IMPEX Gaming {#Slovenská Republika}Detaily zápasu
{#Česko + Slovensko} Anonymni Alkoholici16vs5eXtatus.VE2 {#Česká Republika}Detaily zápasu
{#Česká Republika} FROZENRIDERS19vs17PlayMore {#Srbsko}Detaily zápasu
{#Německo} BANDIT3N16vs5ipteam.cz {#Česká Republika}Detaily zápasu
{#Lotyšsko} mibu16vs12SkyDimension {#Česká Republika}Detaily zápasu
{#Slovenská Republika} citrOns.cz11vs16Suicide {#Slovenská Republika}Detaily zápasu

Jak vidíte, do dalších kol se podařilo postoupit pouze třem celkům, FROZENRIDERS, Suicide a Anonymním Alkoholikům. Ve čtvrtém kole se našim týmům docela zadařilo, Alkoholici zápas vykontumovali ve svůj prospěch a Suicide porazili estonské NGL 16-6. "Frozeni" padli na polských PGS D-Link 3-16.

V čtvrtfinále čekali naše poslední zástupce velmi silní soupeři. Anonymní Alkoholici narazili na bulharské HEADSHOTBG a Suicide čekali lotyšští mibu. Oba týmy své zápasy bohužel prohráli (9-16 a 13-16), ale musíme oběma týmům zatleskat už proto, jak daleko se dostali. Týmům gratulujeme a držíme palce v některé jiné kvalifikaci.