Přejít k hlavnímu obsahu

WCG CZ/SK: Fighters Quild postupují na LAN finále

16. 8. 2010 | 00:37 Counter Strike 1.6
Slovenští Fighters Quild poráží Suicide a získává možnost zahrát si na blížícím se LAN finále.
Výchozí obrázek

Slovenští Fighters Quild poráží Suicide a získává možnost zahrát si na blížícím se LAN finále.

POPISEK OBRAZKU
Zástupce Suicide, Jakub "screed" Hrdlicka

Poslední kvalifikační zápas mezi českým týmem a slovenskou sestavu načala mapa de_tuscan. Lépe začal prvně jmenovaný tým, který vyhrál nože a zvolil si CT, slabší stranu, jako první stranu v zápase. Suicide vyhráli první pistolkové kolo, čímž si udělali menší náskok, Fighters Quild je ale dohnali a začali přehrávat. Do půle nakonec uhráli devět bodů, čímž si do další části zápasu udělali menší náskok.

Slovenský tým vedl už 6-1, když v prvním kole vytáhl se čtyřmi hráči na střed, čímž získali náskok, Suicide ale zabrali a dokázali srovnat na 6-6. I tak už slovenská sestava třímala patnáctý bod a tento "setball" využila už v dalším kole.

Suicide si vybrali de_nuke za svou mapu a začali za lepší, CT stranu. Bohužel se jim nepodařilo vyhrát první kolo, čímž si stížili začátek druhé mapy. Dál už ale nebylo znát, že by nějací Fighters Quild byli na serveru, neboť příštích dvanáct kol patřilo českému zástupci.

Po změně stran se body přelévaly z jedné strany na druhou, nakonec ale byli Suicide šťastnějším týmem a vyhráli 16-9.

Rozhodující mapou se stalo inferno, kde si slovenští hráči vybrali lepší stranu, CT stranu. Suicide vedli už 5-0 a nakročili skvěle za postupem, bohužel se říká, "Neříkej hop, dokud nepřeskočíš," a i to platilo tentokrát. Suicide přestali hrát účelnou hru a dovolili Fighters Quild dát osm důležitých bodů.

Druhá půle opět přinesla souboj mezi vyrovnanými týmy, avšak lépe se dařilo slovenské sestavě, která i v situaci 2v5 dokázala vyřešit málem prohrané kolo. Suicide se zmohli pouze na pět bodů, čímž si vypsali smrtelný ortel v podobě prohry 12-16 a celkově 1-2 na mapy.

Fighters Quild gratulujeme a těšíme se na ně na brněnském LAN finále!

HLTV - de_inferno - FQ T - SUI CT