Přejít k hlavnímu obsahu

Kapio a gob b končí, kdo je nahradí?

22. 11. 2010 | 03:12 Counter Strike 1.6
Německá organizace mousesports se od příští ESL Pro Series sezóny budou muset obejít bez svých dvou opor - Navida "Kapio" Javadi a Fatiha "gob b" Dayik-a.Dlouhodobé oporyDvě největší hvězdy německé scény, dva hráči, kteří znamenali a vždy budou znázorňovat mousesports v plné síle. Turecká stár a německý hráč už delší dobu nepředvádí takové výkony jako dřív a už po smrti jejich nejlepšího přítele Antonia "cyx" Danilovského chtěl Navid ukončit své herní působení na světové scéně.
Výchozí obrázek

Německá organizace mousesports se od příští ESL Pro Series sezóny budou muset obejít bez svých dvou opor - Navida "Kapio" Javadi a Fatiha "gob b" Dayik-a.

Dlouhodobé opory

Dvě největší hvězdy německé scény, dva hráči, kteří znamenali a vždy budou znázorňovat mousesports v plné síle. Turecká stár a německý hráč už delší dobu nepředvádí takové výkony jako dřív a už po smrti jejich nejlepšího přítele Antonia "cyx" Danilovského chtěl Navid ukončit své herní působení na světové scéně.


gob b a roman na finále evropského finále IEM (foto: hltv.org)

"Příští měsíce jsou nejspíš mé poslední z CS 1.6 kariéry," prozradil Navid před World Cyber Games 2010 kanálu GameSports. V tu dobu se moc nepočítalo s tím, že by odešel neboť německá byla v plném proudu a mousesports se opět drželi na prvním místě. Co ale přišlo v nadcházejících týdnech, to nemohl čekat nikdo.

Dánský příliv

Je to jen pár dní, co se k týmu připojila dánská mladičká hvězda Finn "karrigan" Andersen, který měl do mousesports přinést svěží severský vítr. Namísto vřelého přivítání se mu ale dostalo zprávy, že jeho stávající tým už v příští sezóně nebude pospolu.

Německá scéna je opravdu pověstná svými "trejdy" v přestupovém období, které rozděluje konec staré a začátek nové EPS. Často jsme svědky rozpadu celé sestavy a vytvoření zcela nového týmu, mousesports se ale už delší dobu tomuto trendu vyhýbali a hráli v jedné sestavě opravdu dlouhou dobu.

Dle posledních rozhovorů z páteční Intel Friday Night Game se Fatih "gob b" Dayik rozloučí s mousesports už po této sezóně a Jak už jsme zmínili, i Navid by chtěl po posledním zápasu skončit.

Koho uvidíme v dresu mouz?

Už nyní se rojí strašně moc spekulací, kdo by se mohl v týmu objevit. Poslední odhady míří k týmu Team Bavarian Heaven, odkud by se mohl pakovat kapitán Vinh "ninja" Bui. Spekuluje se i o příchodu Manuela "approx" Zeitze z konkurenčních Team Alternate, který by mohl opustit Alternate poté, co Kenyon "KenaN" Temmel přiznal, že jeho tým čekají minimálně dvě změny v kádru.

Jedno je jisté, finále ESL Pro Series se koná už na začátku prosince v Kolíně nad Rýnem a my budeme sledovat veškeré změny, které se na německé scéně budou dít. Fanoušci Fatiha se s hráčem nebudou loučit na pořád, sám hráč uznal, že si EPS ještě zahraje s kamarády z Frankfurtu, spíš ale jen pro zábavu.

Sestava mousesports

{#Německo} Navid "Kapio" Javadi
{#Turecko} Fatih "gob b" Dayik
{#Dánsko} Finn "karrigan" Andersen
{#Německo} Christian" Blizzard" Chmiel
{#Německo} Manuel "Tixo" Makohl
{#Německo} Roman "roman" Ausserdörfer

Zdroj: HLTV
Štítky: mousesports