Přejít k hlavnímu obsahu

Predstavenie admina: Capik

19. 7. 2007 | 00:17 Counter Strike 1.6
Dnes vám predstavím ďalšieho admina Amateur Series, ktorý pracuje na United-Games od jeho začiatku a tímto adminom je Lukáš "Capik" Pikner. Vedeli ste napríklad, že Capik pracuje ako vojak a že je spolumajiteľom jedného z našich sponzorov - Fakahedy? Okrem tíchto zaujímavosti sa v rozhovore dozviete množstvo infomácii z jeho súkromného života ale aj z toho "on-line". Nech sa páči, puste sa do čítania...
Výchozí obrázek



Dnes vám predstavím ďalšieho admina Amateur Series, ktorý pracuje na United-Games od jeho začiatku a tímto adminom je cze Lukáš "Capik" Pikner. Vedeli ste napríklad, že Capik pracuje ako vojak a že je spolumajiteľom jedného z našich sponzorov - Fakahedy? Okrem tíchto zaujímavosti sa v rozhovore dozviete množstvo infomácii z jeho súkromného života ale aj z toho "on-line". Nech sa páči, puste sa do čítania...

Osobnosť - Counter-Strike / RL? 20% CS - 80% RL.

H1tachi: Ahoj. Mohol by si sa nám na úvod predstaviť? Ako sa voláš, koľko máš rokov, kde bývaš a kde robíš?
Capik: Ahoj. Jsem Lukáš Pikner, mám 21 let a žiji v rodiném domečku s přítelkyní nedaleko Vyškova. V již zmíněném městě také pracuji jako voják na Výcvikové základně.

H1tachi: Aký bol tvoj úplne prvý počítač? Kedy si sa prvý krát stretol s internetom?
Capik: Tak z počítačem jsem se prvně setkal když mi bylo cca 6 let a byla to 286-ka :) S internetem to bylo později, kolem 10-ti let a bylo to na vojenské studovně u otce v práci, kde jsem si stahoval fotky aut a nahých ženských.

H1tachi: Koľko hodín tráviš při PC? Je pre teba internet závislost?
Capik: No hodiny strávené u PC jsou v mém případě hodně variabilní. Někdy jsem tak moc zaměstnaný, že ani nemám čas sednout ke kompu, ale naopak někdy otevřu pár piv a vydržím i 10 hod xD

H1tachi: Aké sú tvoje záľuby, čo rád robíš vo voľnom čase?
Capik: Jelikož mám náročnou práci, tak toho moc nestihnu, ale pokud se najde nějaký ten čas, tak si rád zacvičím, kouknu na nějakej film, zajdu na procházku s mladou a se psama a taky něco pokutím na baráku.

H1tachi: Aký máš vzťah k športu? Venuješ sa nejakému aktívne alebo preferuješ pozeraniu športu v TV?
Capik: Hrál jsem závodně fotbal a florbal, ale teď na to nemám čas, takže převažuje ten TV-sport.

H1tachi: Sleduješ TV? Aký je tvoj obľúbený film/seriál/relácia?
Capik: U TV moc neposedím, ale čas si najdu na zprávy, sport a LOST.

H1tachi: Aký štýl hudby počúvaš?
Capik: Dřív převažovala punková hudba, ale přešel jsem na takový ty rádio songy. Teď jsem si oblíbil DJ Tiesta.

H1tachi: Teraz ti dám zopár krátkych otázok:
Capik: Obľúbené jedlo? Slovenské halušky
Obľúbený nápoj? Pivo, Fanta
Fajčíš? Už rok ne!
Obľúbený herec/herečka? Bolek Polívka, Cameron Diaz
AMD / Intel? Intel
nVidia / ATI? Ati
Counter-Strike / RL? 20% CS - 80% RL
Logitech / Razer? Razer

Counter-Strike - hra, nad zlato.

H1tachi: O tvojom súkromnom živote sme sa dozvedeli viac než dosť, prejdime k tvojm začiatkom s CS. Kedy sa prvý krát stretol s CSkom? Prečo túto hru hráš dodnes?
Capik: Poprvé jsem se s CS setkal v roce 2003, asi 1 týden před maturou. Po měsíci jsem to smazal a můj návrat byl v roce 2004, kdy jsem začal aktivně hrát na kolejích univerzity.


Capik

H1tachi: Hrával si aj za nejaké klany alebo len tak for fun si lietal po publikoch?
Capik: Hrál jsem 1 rok za NS klan Baret, kde jsem působil jako CL, ale pak jsem koupil steam a teď z důvodu nedostatku času lítam po PUBech.

H1tachi: Ako si sa dostal k nicku Capik?
Capik: To jsem hrál tak potřetí CS a jak jsem tak koukal na ty nicky tak jsem si řekl, že jsi dám nějakou pičovinu a vznikl Capik. Už jsem hooooodněkrát uvažoval o změně, ale mám to zažité.
H1tachi: Aký je tvoj názor na nonsteam? Odkedy si vlastníkom Steamu? Aké výhody ti prináša steam?
Capik: Nonsteam je takový most ke steamu. Přirovnal bych to k onanii a sexu. Steam mám asi 1rok a konečně jsem se odprostil od zacheatovaných serverů!

H1tachi: Skúšal si niekedy hrať CS Source alebo si hral vždy len CS 1.6?
Capik: CS:S jsem zkoušel, ale vůbec mě to nevzalo. Je to hůře hratelné a zdá se mi to přeplácané.

H1tachi: Hráš aktuálne v nejakom klane? Ak hej prezraď nám niečo o tvojom klane.
Capik: Klan nemám. Teď hraji spíš 4fun. Nabídky mi neposílejte, protože jsem lama xD

H1tachi: Akým typom serverov preferuješ? Publik, deadmatch alebo iné neštandartné typy?
Capik: Preferuji DM, protože nemusím čekat na kempery a můžu vesele střílet J
Jinak vybírám podle nálady. V poslední době jsem si oblíbil fun módy.


Momentka z práce

Admin - človek, s pevnými nervami.

H1tachi: No a nakoniec prejdime k tvojej kariére admina. Kedy si sa začal starať o ligu? A prečo si sa dal na túto prácu?
Capik: Moje práce admina začala už na U2L, kde jsem zastával funkci admina 5on5. Vedl mě k tomu zájem o CS a komunitu celkově. Pro zajimavost - k U2L mě dovedl Mosquitor, kterého určitě většina pamatuje. Pracujeme kousek od sebeJ

H1tachi: Prečo to robíš? Pokiaľ ja dobre viem, tak platení za to nie sme. Tak prečo takto tráviš svoj voľný čas?
Capik: Čekám, až to bude placené xD
Nééé! Myslím, že adminstvo UG je dobrá parta a při řešení protestů se někdy hodně zasměju. Dále v herní oblasti podnikám, takže mám pořád přehled co hráče trápí a po čem touží.

H1tachi: Čo ťa dokáže najviac nahnevať pri adminovaní?
Capik: Neuvěřitelná naivita a nadřazenost. Těším se až někdo vynalezne teleport a já budu chodit na řešení protestů osobně.

H1tachi: Čo si myšlíš o projekte United-games?
Capik: Dobře rozjetý vlak, který si umí prorazit cestu (viz ESWC) a za poměrně krátkou dobu si udělal velké jméno u progamingové komunity.

H1tachi: Koľko hodín tráviš denne adminovaním? Ako najdlhšie si riešil nejaký problém?
Capik: Adminování mi zabere cca 15-30 min denně a nejdelší protest jsem řešil myslim 3hod xD
Musím mít na adminování chuť. Bez toho to nejde.

H1tachi: Čo považuješ za najväčší úspech v svojej kariére admina?
Capik: No myslím, že moje kariéra admina není tak závratná, že by se dalo vybírat z úspěchů, ale jsem rád, že jsem našel spoustu dobrých přátel a otevřelo mi to obzory. Za úspěch považuji podíl ve firmě FakaHeda, její konkurence schopnost a rozvoj v oblasti Game server hostingu.

Fakaheda.eu - We are the future.

H1tachi: Okrem admina na UG si aj spolumajiteľ hostingovej spoločnosti FakaHeda. Pokús sa nám spoločnosť Fakaheda priblížiť, kedy vznikla, čo robí atď.
Capik: Tak FakaHeda už kráčí po game hostingovém poli více než rok. Poskytujeme od gameserver hostingu přes voiceserver hosting až po webhosting.
Zaměřujeme se hlavně na herní servery. Naších 8 serverů má domov v Pražšské Casablance (CyberSales a.s.). To je záruka dobrého konektu jak v ČR tak i v SK.
Máme více jak 100 spokojených zákazníku a já věřím, že i nadále jejich počet bude růst.

H1tachi: Skús nám priblížiť ako si sa dostal k funkcii spolumajiteľa a čo vlastne robíš.
Capik: Spolumajitelem jsem se stal po investici do hardwaru. Nebyl jsem u zrodu FakaHedy. Za to můžeme děkovat MiniMemu a Austinovi. Udělali VELKÝ kus práce!
Moje funkce spočívá v tom, že se starám o faktury, papíry spojené s podnikáním atd.

H1tachi: Ako hodnotíš konkurenciu v oblasti serverov na Česko-Slovensku?
Capik: No konkurence určitě je, ale myslím, že na paty nám zatím nešlape. Řekl bych, že zatím je to taková zdravá konkurence, která toho druhého motivuje, aby šel vpřed. Úsměvné mi příjde jak se rozšířila spousta pofiderních gameserver hostingů, kdy si kluci na koleji složí PC a snaží se prodat nestabilní lagující herní server.
Troufám si tvrdit, že patříme mezi špičku v poskytování herních serverů a doufám, že tomu tak bude i nadále.

Zľava: Mars_cz, Wing_43krat, Capik, Fake Target, @ Gigabyte lan finále

H1tachi: Má FakaHeda pripravené aktuálne nejaké akcie pre zákazníkov?
Capik: Aktuálně běží jedna lákavá nabídka. 12 slotový CW/TG server za 200Kč (264 Sk)/měs. a PUB za 300 Kč (390 Sk)/měs. Jinak máme spoustu lákadel např. ServerHunter, balíčky jak pro multiklany tak pro herní portály, které chtějí jednoduše pořádat turnaj a přitáhnout tak více návštěvníků.

H1tachi: Tak náš rozhovor sa blíži ku koncu a ak chceš niekomu niečo odkázať alebo niekoho pozdraviť máš priestor. Ja ti veľmi pekne ďakujem za rozhovor a prajem ti veľa šťastia do budúcnosti, gl ale hlavne vždy have fun.
Capik: Tak jako první bych chtěl pozdravit lidi z FakaHedy a všechny její příznivce. Potom mojí přítelkyni, která se někdy cítí sama, když střílím hlavy na PUBu xD, taky maminku a tatínka, kteří mě zplodili a dali mi možnost psát tyto řádky. Dále všechny co znám, jak z klanu, UG, FakaHedy tak i z RL, ale taky ty, co mě neznají a jsou potenciálními spamery mého ICQ xD

Na závěr chci popřát projektu UG hodně zdaru a všem adminům UG pevné nervy!