Přejít k hlavnímu obsahu

Uni prechádza pod faB

17. 4. 2007 | 20:00 Counter Strike 1.6
Ako som včera naznačil v komentoch k newske o iR , dnes nastala ďalšia zmena na českej progamingovej Counter-Strike scéne. Ako už nadpis napovedá CS 1.6 sekcia teamu unknowN illusion sa rozhodla odísť z multiklanu uNi a prejsť pod krídla občianského združenia a multiklanu faberi Bellatores. Prečo sa CL klanu Kamil 'krueger' Korch rozhodol prejsť pod multiklan faB vysvetľuje v krátkom rozhovore.
Výchozí obrázek


Ako som včera naznačil v komentoch k newske o iR , dnes nastala ďalšia zmena na českej progamingovej Counter-Strike scéne. Ako už nadpis napovedá CS 1.6 sekcia teamu cze unknowN illusion sa rozhodla odísť z multiklanu uNi a prejsť pod krídla občianského združenia a multiklanu cze faberi Bellatores. Prečo sa CL klanu cze Kamil 'krueger' Korch rozhodol prejsť pod multiklan faB vysvetľuje v krátkom rozhovore.

H1tachi: Prečo si sa spolu s cs sekciou rozhodli prejsť práve pod multiklan faB?
Krueger: Tím hlavním důvodem je velmi nečekaně zázemí, kterým multiclan faberi Bellatores disponuje. Ještě před půl rokem to byl tým, který jen málokdo považoval za opravdu „solidní“, ale v poslední době prošel celý tým obrovskými změnami. Mohu zmínit kupříkladu to, že tým se zaregistroval jako občanské sdružení, s čímž o ně stoupl zájem a to především v řadách společností, nebo chceš-li potencionálních partnerů a sponzorů.

H1tachi: Čo konkrétneho dostanete od občianského združenia faberi Bellatores?
Krueger: Máme přislíbené proplácení mezihernových turnajů, pořádaných společností Progamers. To samozřejmě obnáší hrazené startovné a také příspěvky na cestu. Dále máme přislíbený kvalitní server, dle našeho výběru, a také týmová trička. Podle mě mají právě tato trička velký podíl na morálce a sebevědomí týmu, proto to také byla jedna z našich podmínek přestupu. A poslední věcí, kterou osobně považuji za samozřejmost při takovémto přestupu, je profesionální přístup manažerů a přátelský kolektiv.

H1tachi: Pod akým klantagom vás budú môcť teraz hráči vidieť?
Krueger: Začátkem května budeme podepisovat smlouvy s občanským sdružením faberi Bellatores a v zhledem k tomu, že se vedení týmu rozhodlo ponechat si svou původní sekci, musíme se nějak odlišit. Otázka byla pod jakým klantagem, odpověď je faB, ale co se týče názvu týmu pod jakým budeme vystupovat, je to "faberi Bellatores o.s." a to právě již z výše uvedených důvodů.

H1tachi: Okrem cs sekcie reprezentovali team uni aj CS:S, Warcraft3,DOTA sekcie. Čo bude s tímito sekciami a celým multiklanom unknowN illusion?
Krueger: To opravdu nevím a abych řekl pravdu jediný kdo byl okamžitě obeznámen s tímto krokem byl leader CSS týmu Texmex. Ostatní se to pravděpodobně dočtou až právě odsud, nebo v novince na uNi, ke které jsem se ještě nedostal. Jak se na základě toho rozhodnou ostatní sekce, je pouze na nich. Jediné co snad mohu prozradit, že vedení týmu faberi Bellatores projevilo zájem ještě o naši W3: Dota sekci, ale jakým stylem probíhají jednání a v jaké jsou fázi opravdu netuším. Jinak k vedení uNi. Vedení týmu jsem svěřil do rukou pravděpodobně "nejpovolanější osoby".. sVmu. Je v týmu již od začátku a má k uNi dobrý vztah. Věřím, že pokud se rozhodne ve vedení týmu pokračovat, bude ve správných rukách. Má v tom moji plnou podporu.

H1tachi: Po rozhovore s tebou v pražskej herni Battlezone na lan finále GIGABYTE ligy som dozvedel, že meníš aj niektorých hráčov v zostave. Už na spomínanom lan finále chýbal hráč sV namiesto, ktorého nastúpil hráč klacek, ktorý za team uNi nehráva. Prezraď teda čitateľom kto odchádza a kto naopak prichádza.
Krueger: Ano, pamatuji si na náš rozhovor :) . Předem chci zdůraznit, že jakákoli změna v sestavě nebyla uskutečněna na základě LAN finále Gigabyte ligy nebo jakékoliv jiné akce. Ale zpět k tématu, ano udělali jsme jisté úpravy základní sestavy. Jak již asi vyplynulo z mé dřívější odpovědi, naši sestavu opouští sV, který se našeho "vylodění" (promin, ale líbí se mi ten výraz :) ) neúčastní. Hodlá se věnovat více svému osobnímu životu a to, zda se vrátí k CS nebo bude pokračovat za jiný tým, je čistě na něm. Každopádně mu přeji hodně štěstí, ať uz se rozhodne jakkoli. Další, kdo nás "opouští" je Iri, který se spíše posouvá na pozici 6. hráče. Rozhodli jsme se vyzkoušet novou krev, Andrzeje "n0vice" Waloszka. Doufám, že se mu u nás bude líbit a pošlape vše jak má.

H1tachi: Myslíš si, že v tejto vynovenej zostave budete aj naďalej patriť k špičke CZ/SVK scény?
Krueger: Kdybych si to nemyslel, nedělal bych takový krok :). Samozřejmě to netuším, je to spíše pokus. Rádi bychom uNi oživili novou osobností a myslím, že n0vice je ta správná osoba. Má "nahráno" na vysoké úrovni více než dost a to, jakým způsobem zapadne k nám, ukáže jenom čas. A co se týče d1, to je původní člen uNi, takže tam nemám absolutně pochyby o jeho výkonech. Teď to chce jenom trénovat a trénovat. :)

H1tachi: Na akej akcii sa najbližšie ukážete s novou zostavou?
Krueger: No, nejbližší LAN akcí bude pravděpodobně až mezihernový turnaj 05.05.2007. Kde uvidíme, jak změna prospěla, případně kde jsou mezery a chyby. Jinak určite budou moci případní fanoušci :) sledovat jak se naše výkony vyvíjí na online ligách, ve kterých samozřejmě budeme pokračovat.

H1tachi: Ďakujem ti za rozhovor a prajem veľa štastia v novej zostave a v novom teame.
Krueger: Samozřejmě nemáš zač a díky, myslím že v nejbližších dnech to bude potřeba :)

Pár otázok som položil aj manažérovi a majiteľovi multiklanu cze faberi Bellatores, cze Karlovi "Skalarkovi" Skalníkovi.

H1tachi: Prečo si sa rozhodol prijať ďalší CS 1.6 team do multiklanu faberi Bellatores?
Skalarek: Tak nebylo to rozhodnutí ze dne na den, jednání mezi managmentem faB a hráči uNi probíhala delší dobu. Pro uNi jsem se prvně rozhodl po odchodu dnes již IQF z našeho klanu, když jsem potřeboval nahradit kvalitní sekci, bohužel chlapci tehdy nekývli. Ozvali se po UG LAN FINÁLE a my se rozhodli obnovit jednání. Vidím v nich dobrou partu lidí, která má šanci s podmínkami,které nyní mají u nás, se natrvalo usadit mezi mezi TOP3 teamy cz/svk CS scény.

H1tachi: Od Kruegera sme sa už dozvedeli čo všetko dostanú od občianského združenia faberi Bellatores ale skús nám prezradiť od ktorých sponzorov prichádza takáto podpora a ako sa ti darí zháňať takýchto partnerov.
Skalarek: Tak momentálně náš main sponzor je nejlevnejsiobchod.cz, dalším významným sponzorem jsou e-hodinky.cz. Zásluha na shánění sponzorů padá hlavně na mého kolegu Satanituse. Jak on říká je to ta nejhorší dřina,jsou to hodiny u PC psáním návrhů na spolupráci,vždy ušité na míru společnosti,ke které se obracíme, aby ji to zaujalo,takže velké díky jemu. Navíc nám v tom pomáhá to,že jsem občanské sdružení a né nějaká banda kluků,což samozřejmě na partnery působí jiným dojmem.

H1tachi: Ako budete riešiť problém dvoch CS sekcii? Mám na mysli či budú mať obe sekcie rovnaké podmienky alebo bude novšia zvýhodňovaná? Ale nebodaj plánujete starú sekciu prepustiť?
Skalarek: Tak tento problém byl oříškem, tehdy když uNi odmítli mou nabídku musel jsem hledat jinde a našel. Klukům jsem něco slíbil tehdy slíbil a když něco slíbím tak se to vždy snažím dodržet. Takže jsme rozhodli,že si stávající sekci ponecháme a podmínky jím slíbené platí samozřejmě dál. Dále bych nerad slyšel rozlišování na horší či lepší, pro nás vedení jsou obě sekce rovnocenné. Je to dost nezvyklí krok na CS scéně,ale my jsme se rozhodli jít touto cestou,mít dvě dobré sekce. Pro chlapce to může přinést zdravou soutěživost,která může vést k lepším výsledkům. Jakto dopadne úkáže až čas.

H1tachi: Aké sekcie momentálne reprezentujú faberi Bellatores okrem CS? Plánujete rozšíriť multiklan aj o ďalšie sekcie, ktoré pôsobili v teame uNi?
Skalarek: Tak sekcí ve faB je víc než dost :) a to CS 1.6, COD2, MoH:AA, FIFA, Tactical Ops a UT. Momentálně jsme v jednání z uNi s Dota sekcí,která je pro nás taky velmi zajímavá. A jsme v jednání s jedním TOP teamem CS:S. O další sekce už to snad ani rozšířit nejde :) takže v plánu kromě vyjmenováných her nic není.

H1tachi: Ďakujem ti za rozhovor a prajem celému multiklanu faberi Bellatores veľa úspechov a aby ste to dotiahli čo najďalej.
Skalarek: Děkuji i já tobě.

Aktuálna zostava teamu cze faberi Bellatores o.s.:
cze Kamil "Krueger" Korch (kapitán)
cze David "Dombi" Dombai
cze Mojmír "mojDa" Bureš
cze Milan "d1" Zelík
Slovensko Andrzej "n0vice" Waloszek

cze Ondřej "Iri" Chvojka

Zdroj: http://www.teamuni.cz , http://www.fabclan.cz