Přejít k hlavnímu obsahu

*Slovenská WCG kvalifikácia ohlásená

11. 6. 2007 | 18:27 Counter Strike 1.6
Pred pár hodinami sa na stránkach teamu Defeaters objavila veľmi zaujímvá správa ohľadom tohto ročnej WCG kvalifikácie. Konkrétne sa jedná o jednu veľmi pozitívnu správu pre slovenskú progamingovú komunitu a jednu horšiu pre českú progamingovú komunitu. Tak najprv tá lepšia. Aj tento rok budú mať slovenskí hráči možnosť prebojovať sa na grand finále World Cyber Games do Seattlu v Amerike, ktoré sa bude konať 3.-7.10.2007. Tá horšia správa je, že Slovensko a Česká Republika bude mať na WCG iba jeden slot - spoločný slot. Znamená to, že z každej hry do Seattlu postúpi iba jeden hráč/team z Českej + Slovenskej Republiky. Ďalej bolo zverejnené aj rozdelenie hier podľa toho kde sa bude konať LAN Grand finále o postup na WCG: Grand finále ČR: Špalíček, Brno Hry: CS / FIFA / NFS / AoE / DoA4 Grand finále SR: AuPark, BratislavaHry: W3 / BW / EA C&C / MS PGR3 / MS THP8 Zoznam hier:PC - 8 hier WarCraft III : The Frozen Throne (1v1)StarCraft : Brood War (1v1)Half-Life : Counter-Strike (5v5)FIFA Soccer 2007 (1v1)Need for Speed Carbon (1v1)Command & Conquer 3 Tiberium Wars (1v1)Age of Empires III: The WarChiefs (1v1) Carom3D (1v1) Konzola - 4 hry Gears of War (4v4)Dead or Alive 4 (1v1)Project Gotham Racing 3 (1v1)Tony Hawks Project 8 (1v1)
Výchozí obrázek

Pred pár hodinami sa na stránkach teamu svk Defeaters objavila veľmi zaujímvá správa ohľadom tohto ročnej WCG kvalifikácie. Konkrétne sa jedná o jednu veľmi pozitívnu správu pre slovenskú progamingovú komunitu a jednu horšiu pre českú progamingovú komunitu. Tak najprv tá lepšia. Aj tento rok budú mať slovenskí hráči možnosť prebojovať sa na grand finále World Cyber Games do Seattlu v Amerike, ktoré sa bude konať 3.-7.10.2007. Tá horšia správa je, že Slovensko a Česká Republika bude mať na WCG iba jeden slot - spoločný slot. Znamená to, že z každej hry do Seattlu postúpi iba jeden hráč/team z Českej + Slovenskej Republiky. Ďalej bolo zverejnené aj rozdelenie hier podľa toho kde sa bude konať LAN Grand finále o postup na WCG:

Grand finále ČR: Špalíček, Brno
Hry:
CS / FIFA / NFS / AoE / DoA4

Grand finále SR: AuPark, Bratislava
Hry: W3 / BW / EA C&C / MS PGR3 / MS THP8

Zoznam hier:
PC - 8 hier
WarCraft III : The Frozen Throne (1v1)
StarCraft : Brood War (1v1)
Half-Life : Counter-Strike (5v5)
FIFA Soccer 2007 (1v1)
Need for Speed Carbon (1v1)
Command & Conquer 3 Tiberium Wars (1v1)
Age of Empires III: The WarChiefs (1v1)
Carom3D (1v1)

Konzola - 4 hry
Gears of War (4v4)
Dead or Alive 4 (1v1)
Project Gotham Racing 3 (1v1)
Tony Hawks Project 8 (1v1)

Supervízor Českej a Slovenskej kvalifikácie: Hobbys
Hlavný admin Slovenskej kvalifikácie: lao

Zatiaľ neboli zverejnené podrobnejšie informácie ale akonáhle budeme vedieť podrobnosti dáme vám prostredníctvom tejto newsky vedieť.

*UPDATE: Pridané oficiálne vyjadrenie Progamers.cz:
Jak už jste se dozvěděli v úvodní novince o letošní WCG kvalifikaci, budou mít šanci na účastnická místa i hráči ze Slovenska. Poměrně dlouho jsme vyjednávali s jedním ze slovenských partnerů o samostatné slovenské WCG kvalifikaci, jednání ale k úspěchu nevedla. Proto jsme se po dlouhém zvažování rozhodli spojit slovenskou WCG kvalifikaci s kvalifikací českou v jedinou česko-slovenskou kvalifikaci. Co to znamená pro vás?

Do kvalifikací se nyní mohou zapojit i slovenští hráči (slovenské týmy), vzhledem ke zpoždění počátku slovenské kvalifikace vypíšeme (ve spolupráci s portálem e-Sports.sk) několik speciálních turnajů určených pouze slovenským hráčům. Ti tak budou mít možnost dohnat bodové manko a probojovat se mezi osmičku nejlepších, kteří si zahrají ve finálovém turnaji o letenky do USA.

Kvalifikace ve všech hrách jsou nyní společné, tedy nejlepších 8 hráčů v kvalifikaci (CZ/SK) si zahraje na Národním finále a vítěz pojede na WCG, ať už je Čech nebo Slovák. Stále nicméně platí, že v týmových hrách (u nás CS) trvá pořadatel WCG na týmech složených z hráčů jedné národnosti, tedy na Národním finále můžou hrát buď čistě české anebo čistě slovenské týmy.

Aby to bylo ještě o něco zamotanější, uspořádáme hned dvě Národní finále, jedno v původním termínu (25.8.2007) v Brně a druhé v podobném termínu v Bratislavě. Na každém finále budou odehrány finálové turnaje v pěti hrách, v Brně se bude hrát CS, FIFA, NFS, AoE3 a DoA4, v Bratislavě pak zbylé hry (W3, BW, CC3, PGR3 a THP8).

Je jasné, že ne každému se tato změna bude líbit a že slovenská konkurence může být pro mnohé nepříjemná. Umožníme tak ale účast na velkém zahraničním turnaji další skupině hráčů, kteří by se ho jinak účastnit nemohli. Samozřejmě se zároveň zvýší sportovní úroveň zápasů a tedy přitažlivost pro hráče.

Podrobnými informacemi o slovenské části kvalifikace vás začne brzy zásobovat Lao, který je jejím hlavním adminem.