Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar prestupuje do faberi Bellatores

13. 7. 2007 | 14:05 Counter Strike 1.6
Asi najväčší talent českej CS 1.6 scény, Tomáš "Oskar" Šťastný včera prestúpil z bývalého tímu inteRaction do multiklanu faberi Bellatores. Fabáci v poslednej dobe podávali veľmi nestabilné výsledky, ako príklad by som uviedol druhé miesto na CSL lan finále a zas naopak až 7. miesto na AMD lan finále a nakoniec aj 5.-8. miesto na poslednom MH, kde si tím pod vedenim Kamila "Kruegera" Korcha nedokázal poradiť s CZ Klanom. Ako určite dobre viete tím iR sa v poslednej dobe topil v problémoch. Najprv bol diskvalifikovaný z AMD ligy následne sa nezúčastnili sa CSL lan finále a nakoniec vo finále GIGABYTE turnaja podľahli tímu Defeaters. Morálka v tíme bola asi určite na bude mrazu a preto Oskar určite neváhal a bez problémov prestúpil ku konkurencii. Vedenie faBu sa rozhodlo k tomuto kroku hlavne kvôli blížiacemu sa WCG národnému finále, ktoré bude pre mnoho tímov najdôležitejším okamihom sezóny. Keďže ale tím by nemal pozostávať zo šiestich hráčov tak musí ísť jeden z kola von. Hráč, ktorý pôsobil v tíme faB skoro od začiatku dnes odchádza a je ním, Onřej "Iri" Chvojka. Pár otázok som položil Clanlídrovi, Kamilovi "Kruegerovi" Korchovi a tak isto si môžete prečítať rozhovor s Tomášom "Oskarom" Šťastným, ktorý je prevzatý zo stránok tímu faB.
Výchozí obrázek


Asi najväčší talent českej CS 1.6 scény, cze Tomáš "Oskar" Šťastný včera prestúpil z bývalého tímu cze inteRaction do multiklanu cze faberi Bellatores. Fabáci v poslednej dobe podávali veľmi nestabilné výsledky, ako príklad by som uviedol druhé miesto na CSL lan finále a zas naopak až 7. miesto na AMD lan finále a nakoniec aj 5.-8. miesto na poslednom MH, kde si tím pod vedenim cze Kamila "Kruegera" Korcha nedokázal poradiť s cze CZ Klanom. Ako určite dobre viete tím iR sa v poslednej dobe topil v problémoch. Najprv bol diskvalifikovaný z AMD ligy následne sa nezúčastnili sa CSL lan finále a nakoniec vo finále GIGABYTE turnaja podľahli tímu svk Defeaters. Morálka v tíme bola asi určite na bude mrazu a preto Oskar určite neváhal a bez problémov prestúpil ku konkurencii. Vedenie faBu sa rozhodlo k tomuto kroku hlavne kvôli blížiacemu sa WCG národnému finále, ktoré bude pre mnoho tímov najdôležitejším okamihom sezóny. Keďže ale tím by nemal pozostávať zo šiestich hráčov tak musí ísť jeden z kola von. Hráč, ktorý pôsobil v tíme faB skoro od začiatku dnes odchádza a je ním, cze Onřej "Iri" Chvojka. Pár otázok som položil Clanlídrovi, Kamilovi "Kruegerovi" Korchovi a tak isto si môžete prečítať rozhovor s Tomášom "Oskarom" Šťastným, ktorý je prevzatý zo stránok tímu faB.

H1tachi: Prečo si sa rozhodol zobrať do tímu práve Oskara? Aký si mal dôvod nahradiť Iriho, ktorý v tíme pôsoby takmer od začiatku? Zvažoval si aj iných hráčov okrem Oskara alebo bol Oskar jasná voľba?
Krueger: Tak první dvě otázky spolu velice úzce souvisí. Jediná věc, která mě vedla k tomuhle "drastickému kroku" dá se říci těsně před finále národní kvalifikace WCG, je Iri, který mi oznámil, že pres prázdniny nechce trénovat a když jsem mu napsal, že je o prázdninách WCG kvalifikace, tak mi na to ani neodpověděl. Považoval jsem to tedy za "hotovou věc" a začali jsme se skalarkem přemýšlet, kým tu díru, alespon pres prázdniny zaplácnout. Co si budem namlouvat, mnoho dobrých hráčů na scéně není a tak mě napadl oskar. Je to dobrý hráč a osobně jsem předpokládal, že u inteRaction nemá takové zázemí, jaké mu můžeme nabídnout my a to nemluvě o inaktivitě, kterou mi on sám potvrdil. Musím říci, že mě překvapil a myslím, že tu nabídku i uvítal. Je to vlastně rána od boku, protože jsme spolu ještě nehráli, ale takováhle věc se musí řešit rychle viz. termín 25.8. Věřím, že nám to bude klapat...

Sluníčko: Ahoj. Oskar! je sice jedno z nejskloňovanějších jmen CZ/SVK progamingu, takže nějaké podrobnější představování nebude potřeba, zeptat se tě ale musím. Povíš o sobě něco našim čtenářům?
oskar!: Čau. Mé jméno je Tomáš Šťastný a je mi 16let. Bydlím ve velkoměste jménem Klášterec nad Ohří na Severu Čech.

Sluníčko: Říká se o tobě, že seš nejtalentovanější a rozhodně i jeden z nejnaděnějších hráčů na naší scéně. A teď upřímně. Máš pocit, že to tak je, nebo seš vůči sobě spíše skeptický (nebo skromný na veřejnosti)?
oskar!: To nevím, určite nejsem nejlepší, ale dobrý jsem :)

Sluníčko: Jak dlouho zhruba trvá tvoje hráčská kariéra? Seš jeden z těch maníků, co se do toho vložili a po roce byli na vrcholu, nebo to hraješ už delší dobu a k úspěchům se dereš krůček po krůčku?
oskar!: CS hraju už teď asi 2,5let. Dřív jsem hrál CSko strašně moc.

Sluníčko:
Můžeš nám trochu popsat v jakých klanech si doposud působil? Tuším, že v rozhovoru pro UG jsem se dočetl o nějakém cannabisclanu a zajímavé formě sponzoringu . Mohu tě poprosit abys to trochu objasnil, než z tebe udělám úplného feťáka?
oskar!: Můj první klan byl Cannabis,náš sponzor byla Hospoda jménem Drak :) , vždycky jsme se sešli, JeffX vytisknul mapy a šli jsme si říkat taktiky :). A další klany byly terminators,replay,fraggedby,magicballoons,moops a ir

Sluníčko: Co tě přimělo k přechodu do faBu? Vím, že si tě vyhmátl přímo Krueger, ale zajímá mě, na co tě nalákal.
oskar!: Já jsem vlastně doufal, že podobná nabídka přijde. Ir byli dobrý klan a dobrá parta, ale nebyl jsem tam spokojen, zejména kvůli nízké aktivitě týmu a nestabilním výsledkům.

Sluníčko: Protože miluju flejmy, tak si trošinku rýpnu do vosího hnízda. Proběhl přechod úplně bez problémů nebo ir nechali svého tahouna prostě odejít?
oskar!: Bez problému to určitě neproběhlo, ale nevím jestli o tom můžu mluvit :) EWUL

Sluníčko: Na závěr pak ještě poslední otázku. Už jsi si s kluky zahrál nějaké zápasy? Jak si byl spokojený s výsledky, popřípadě je něco, co ti chybí? Něco, co si měl na Ir rád a ve faBu se ti toho zatím nedostává?
oskar!: S faB jsem zatím ještě nehrál.

Sluníčko: Tak jo, díky za rozhovor a snad tě to bude bavit a budeš dávat hlavy tak jako do teď. GL, HF, GH a pěkný zbytek prázdnin.
oskar!: Bude a budu :) díky .

Aktuálna zostava tímu cze faberi Bellatores o.s.:
cze Kamil "Krueger" Korch (kapitán)
cze David "Dombi" Dombai
cze Mojmír "mojDa" Bureš
cze Tomáš "Oskar" Šťastný
Slovensko Andrzej "n0vice" Waloszek

Prajem tímu faB veľa štastia a čo najviac úspechov a verím, že o tíme faB budete ešte veľa počuť, ale o tom zas niekedy inokedy.