Přejít k hlavnímu obsahu

NSL 2: Playoff od 13:00

13. 11. 2011 | 12:21 StarCraft 2
Druhá sezóna Národní StarCraft Ligy přechází do vyřazovací fáze. Do té postoupila polovina účastníků základních skupin, tedy v počtu osmi lidí. Poslední týdny nepřinesli po herní stránce žádné velké překvapení. Kde byli favorité, vyhráli favorité, kde to bylo nejasné, vyhrál ten lepší. Nicméně jedna nečekaná záležitost se přeci jen udála a jeden z české TOP 5 se nedostane do bojů o ceny v hodnotě 40 000 korun.
Výchozí obrázek

Druhá sezóna Národní StarCraft Ligy přechází do vyřazovací fáze. Do té postoupila polovina účastníků základních skupin, tedy v počtu osmi lidí. Poslední týdny nepřinesli po herní stránce žádné velké překvapení. Kde byli favorité, vyhráli favorité, kde to bylo nejasné, vyhrál ten lepší. Nicméně jedna nečekaná záležitost se přeci jen udála a jeden z české TOP 5 se nedostane do bojů o ceny v hodnotě 40 000 korun.

UPDATE: První zápasy začínají ve 13:00, zahajovat bude Harpner proti Stevovi.

 

 

Celkem 16 hráčů postoupilo do základních skupin. O rozlosování jsme vás už informovali, stejně jako o průběhu. Pravda, zrovna ideální to nebylo, ale vzhledem k tomu, že se hráli zápasy jednotlivě, nebylo jednoduché informovat o každém střetnutí.

Nicméně. Všechny základní skupiny již byli dohrány a my si můžeme připomenout, jak probíhali.

Skupina A nebo-li skupina smrti. Rozhodně nejatraktivněji vyhlížející, protože zde byli hned tři hráči z české TOP 10. DeViL, Harpner a Streetwalker se poprali v krvelačném souboji o dvě postupová místa, zatímco v pozadí zůstával v roli outsidera murd3r3r, nový člen eEriness. Ten měl vážně pech. Horší skupinu už dostat nemohl.

Hned první zápas měl hodně napovědět, protože se v něm potkali DeViL a Harpner. Nikdo nepochyboval, že to budou právě tito dva, kteří si rozdělí dvě postupová místa, takže všichni věděli, o co jde. Šťastnější zde byl hráč eSuby, který vyhrál 2:1. Černého Petra z výše zmíněné trojice si vytáhl Streetwalker, který prohrál s oběma soupeři a skončil třetí za Harpnerem.

 

Skupina A
#NázevZVPVK/PK
1.{#Česká Republika} eSuba.DeViL3306/1
2.{#Česká Republika} eXtatus.Harpner3215/3
3.{#Česká Republika} eXtatus.Streetwalker3123/4
4.{#Česká Republika} eE- Murd3r3r3030/6
 

Druhá skupina byla rovněž zajímavá. Což o to, favorit na první místo byl jasný, protože PredY je jedním z největších kandidátů na celkové vítězství. Nicméně o druhé postupové místo ze skupiny B se strhnul velký boj mezi Petrosem, Thebisem a Zaszem.

Boj to byl skutečně litý. Nakonec ovšem prokázal své velké ZvP schopnosti Petros. Vždyť právě tento hráč si v poslední době připsal na své konto skalpy těch nejlepších protossů u nás. Thebis ani Zasz mu nedokázali čelit a tak do playoff postoupil Petros. Fakt, že pro PredYho nebylo poražení jeho soupeřů nijak složité nasvědčuje i to, že všechny zápasy vyhrál 2:0.

 

Skupina B
#NázevZVPVK/PK
1.{#Česká Republika} eSuba.PredY3306/0
2.{#Česká Republika} Cracked.Petros3214/3
3.{#Česká Republika} w3c]Zasz3122/5
4.{#Česká Republika} eXtatus.Thebis3032/6
 

Skupina C byla podobná té předchozí. I zde byl favorit jasný, ale dál se nevědělo nic. Rikytan, který obhajuje prvenství z minulé sezóny, si měl hravě poradit se svými soupeři. Doprovodit ho měl jeden z trojice Byakuya, HelteR a Keiras.

Rikytan, stejně jako PredY, vyhrál svou skupinu jasně. Neztratil jedinou mapu a se skóre 6:0 může očekávat playoff. Boje o další místo ale byly nadmíru vyrovnané a rozhodovat muselo po shodě bodů skóre. Došlo totiž ke klasické situaci, kdy Keiras porazil HelteRa, HelteR Byakuyu a Byakuya Keirase. Pravidlo vzájemného zápasu tak vzalo za své. Nejlepší skóre měl Byakuya, kterého zachránil bod získaný proti HelteRovi.

 

Skupina C
#NázevZVPVK/PK
1.{#Česká Republika} Rikytan3306/0
2.{#Česká Republika} eSuba.Byakuya3123/4
3.{#Česká Republika} w3c]HelteR3123/5
4.{#Česká Republika} Cracked.Keiras3122/5
 

I v poslední skupině měl být jasný kandidát na výhru. Tentokrát ale vše dopadlo jinak a o postupujícím se rozhodlo mimo bitevní pole. Ale hezky od podlahy. Skupina D obsahovala h34D_hUnT3Ra, Nihila, menyho a Steva.

Předpoklady se opět naplnily. h34D_hUnT3R vše vyhrál a postupoval z prvního místa. O druhé muselo opět rozhodovat skóre a nejlepší měl Steve. Pak ale nečekaně odvolal svou účast v playoff h34D_hUnT3R a vše bylo jinak. Pořadí se posouvá a z prvního místa jde Steve, ze druhého meny.

 

Skupina D
#NázevZVPVK/PK
1.{#Česká Republika} Ai.h34D_hUnT3R3306/1
2.{#Česká Republika} Cracked.Steve3124/4
3.{#Česká Republika} eSuba.Meny3123/5
4.{#Česká Republika} w3c]Nihil
3122/4
 

Playoff je na programu tuto neděli. Hrát se totiž bude ve studiu Hitpointu ve Svitavách, kam zavítá nejen osmička hráčů StarCraftu, ale i hráči Quake Live, kteří odehrají svůj turnaj v těchto hodinách. Dvojice pro playoff jsou následující.

{#Česká Republika} Devil  3:0 {#Česká Republika} meny

{#Česká Republika} Steve 1:3 {#Česká Republika} Harpner

{#Česká Republika} Rikytan 3:0 {#Česká Republika} Petros

{#Česká Republika} PredY - {#Česká Republika} HelteR

HelteR na poslední chvíli vystřídal Byakuyu a utká se v TvT s PredYm. Favorit zde je jasný, stejně jako v souboji DeViLa s menym.

I další dva zápasy by neměli přinést velké překvapení. PvP je sice nevyzpytatelné, ale Harpner by si s ním měl poradit. Rovněž Rikytan nejednou ukázal, že na Zergy umí.

Rozlosování tak staví „slabší“ hráče proti těm nejlepším. To znamená, že semifinále a finále budou pravděpodobně hrát hráči z české TOP 5, takže se máme na co těšit.

 

Štítky: NSL II