Přejít k hlavnímu obsahu

NSL 2: První kolo playoff u konce

15. 11. 2011 | 13:04 StarCraft 2
O tomto víkendu se konalo první kolo playoff druhé sezóny Národní StarCraft Ligy. Po několika týdnech, kdy se konala základní fáze, se sešlo 8 nejlepší ve Svitavách, kde sídlí studio Hitpointu. Vítězové zápasů prvního kola mohli cestovat domů s jistotou, že další týden budou bojovat o jistotu cen, které jsou v hodnotě 40 000 korun.
Výchozí obrázek

O tomto víkendu se konalo první kolo playoff druhé sezóny Národní StarCraft Ligy. Po několika týdnech, kdy se konala základní fáze, se sešlo 8 nejlepší ve Svitavách, kde sídlí studio Hitpointu. Vítězové zápasů prvního kola mohli cestovat domů s jistotou, že další týden budou bojovat o jistotu cen, které jsou v hodnotě 40 000 korun.

Již před začátkem akce ale nastaly hned dva personální problémy. {#Česká Republika} h34D_hUnT3R a později i {#Česká Republika} Byakuya odřekli svou účast a museli být nahrazeni jinými hráči ze skupin. I tak se ale do Svitav sjela téměř kompletní české špička.

Prvním zápasem byl souboj {#Česká Republika} Harpnera proti {#Česká Republika} Stevovi. PvP je v našich končinách dobře známý matchup, takže všichni věděli o co jde. Steve také svého soupeře zazlobil, když se mu podařilo uzmout jednu mapu. To bylo ale z jeho strany vše a Harpner si jasně dokráčel pro výhru.

Ve své podstatě všechny zápasy měli jasné favority a od těch se neočekával nic než postup. A tak to také vypadalo. {#Česká Republika} Rikytan neměl ve svém zápase slitování s {#Česká Republika} Petrosem a vyhrál poměrem 3:0. Stejným rozdílem zvítězil i {#Česká Republika} DeViL nad {#Česká Republika} menym a {#Česká Republika} PredY nad {#Česká Republika} HelteRem.

Překvapení se tak nekonalo. S výjímkou Harpnera vyhráli všichni favorité 3:0. Přiznám se, že jak přesně probíhali zápasy netuším. Byl jsem totiž jedním z těch, kterým nešel streamFrown. První kolo ale bylo pouze zahřívací. Ten pravý boj přijde v semifinále, kde vítězové budou mít jistotu jedné z cen. Zároveň je jasné, že na dalším grandfinále, které se bude konat 10.12. v Sále Břetislava Bakaly v Brně, budou hrát všichni čtyři, protože na programu bude i zápas o třetí místo.

Nebudeme vás již déle napínat. Pavouk turnaje byl dlouho zahalen tajemstvím, ale ukončení prvního kola tuto mlhu odhalilo.

1. koloSemifináleFináleVítěz
13.11.20.11.10.12. 
 
{#Česká Republika} DeViL3     
  {#Česká Republika} DeViL--   
{#Česká Republika} meny0     
    {#World}TBA-- 
{#Česká Republika} Rikytan3     
  {#Česká Republika} Rikytan--   
{#Česká Republika} Petros0     
      {#World}TBA
{#Česká Republika} Harpner3    Vítěz
  {#Česká Republika} Harpner--   
{#Česká Republika} Steve1     
    {#World}TBA-- 
{#Česká Republika} HelteR0     
  {#Česká Republika} PredY--   
{#Česká Republika} PredY3     
    {#World}TBA-- 
      {#World}TBA
    {#World}TBA--3. místo
 

Pavouk vypadá velmi zajímavě. Souboj Rikytana s DeViLem bude tak trochu odvetou za finále české kvalifikace na ESWC. Tam Rikytan dvakrát vyhrál nad nejlepším českým zergem a vyřadil ho. Od té doby sice tento Terran aktivitou zrovna nehýří, ale i tak čekám napínavý a vyrovnaný souboj.

PredY vs Harpner bude jiná káva. Na začátek si je třeba položit otázku, jaký all-in vymyslí PredY tentokrátWink. Nevíte o čem mluvím? Co třeba finále Mistrovství České republiky nebo grandfinále České StarCraft Ligy? V obou případech byl totiž PredY mapu od porážky, ale pak nasadil k velkému obratu a otočil průběh zápasu ve svůj prospěch. Nejen Harpner nad tím určitě kroutil hlavou. Nutno dodat, že zatímco na MČR to byl 3x čistý "Raven" all-in, v ČSL to bylo 1+1+1 pokaždé v jiném podání. Ale zpět k NSL. Harpner je známý svým skvělým PvT. Na nedávném ESWC zdolal například {#Itálie} Clouda. PredY zase po invitu na DreamHack dostal motivaci opět trénovat a tak se máme na co těšit.

Tento víkend nás budou opět ve Svitavách čekat velmi zajímavé souboje. Jak to nakonec dopadne? Bude grandfinále v podání hráčů eSuby a českých kvalifikantů na DreamHack nebo stejně jako v minulé sezóně se utkají jen o třetí místo? Dokáže Rikytan obhájit titul z minulé sezóny? Tyto a další otázky budou zodpovězeny v neděli.

Štítky: NSL II