Přejít k hlavnímu obsahu

Intel začal expedovat nové procesory Intel Atom® Nové funkce a delší životnost baterie

28. 12. 2011 | 10:28 Všechny hry
SANTA CLARA, Kalifornie, 26. prosince 2011 – Společnost Intel dnes oznámila dostupnost své nejnovější procesorové platformy Intel® Atom™, původně nazývané Cedar Trail. Tato platforma byla navržena s cílem poskytovat procesory pro kompaktní a mobilní výpočetní zařízení, jež uživatelům nabídnou vynikající životnost baterie za dostupnou cenu.
Výchozí obrázek

SANTA CLARA, Kalifornie, 26. prosince 2011 – Společnost Intel dnes oznámila dostupnost své nejnovější procesorové platformy Intel® Atom™, původně nazývané Cedar Trail. Tato platforma byla navržena s cílem poskytovat procesory pro kompaktní a mobilní výpočetní zařízení, jež uživatelům nabídnou vynikající životnost baterie za dostupnou cenu. Nejnovější platforma vedle toho přináší několik nových funkcí a aspektů, díky nimž se počítače formátu netbook staly tak populárními mezi studenty, v rodinách i mezi všemi těmi, kteří hledají co nejlehčí počítač s připojením na internet. Tato nová výpočetní zařízení se na trhu objeví počátkem roku 2012 a budou je dodávat všichni významní výrobci: Acer*, Asus*, HP*, Lenovo*, Samsung* a Toshiba*.

Nový procesor se vyznačuje speciálním zaměřením na multimédia. Uživatelům díky tomu nabídne přehrávání ve full-HD a rozlišení plných 1080 bodů. Přehrávat bude možné jak tradiční videa, tak obsah z Blu-Ray disků, přičemž k přístrojům bude možné připojit ještě další digitální displej přes HDMI nebo Display Port. Integrovaný Intel® Graphics Media Accelerator 3600/3650 nabízí v kombinaci s integrovanou pamětí vyšší výkon a rychlost systému včetně výrazného zvýšení grafického výkonu, a to až dvojnásobně oproti předchozí generaci.

Systémy založené na nových procesorech Intel® Atom™ nabídnou uživateli životnost baterie až deset hodin, v pohotovostním režimu vydrží celé týdny a po nabití je na nich možné pracovat naplno celý den. Vedle toho se zvýšil výkon procesoru a celého systému, přičemž se zároveň oproti předchozí generaci o 20 procent snížila spotřeba.

Nová platforma je postavena na špičkové 32nm technologii. Intel do platformy zabudoval řadu nových prvků, jako jsou Intel® Wireless Display nebo Intel® Wireless Music. Díky těmto novým funkcím mohou uživatelé pohodlně sdílet fotografie nebo hudbu přímo mezi netbooky a televizorem, stejně tak lze přehrávat hudbu uloženou v počítači přes reproduktory domácího hi-fi.

Další funkce – například Intel® Smart Connect Technology – umožňují instantní připojení k internetu okamžitě po zapnutí netbooku, přičemž e-mail, Twitter* a RSS se aktualizují automaticky i v režimu spánku. Technologie Intel® Rapid Start umožňuje rychlé obnovení provozu z pohotovostního režimu a pomáhá šetřit baterii.

Dvoujádrové procesory Intel® Atom™ N2600 a Intel® Atom™ N 2800 se budou používat v kombinaci s čipovou sadou Intel® NM10 Express a jako takové představují vysoce kompaktní balení, které umožní ušetřit místo a bude se nabízet k použití v nejtenčích přístrojích. Vedle mobilních procesorů nabídne Intel modely Intel® Atom™ D2500 a D2700 pro základní modely desktopů, stejně jako pro inteligentní systémová řešení. Platforma podporuje celé spektrum operačních systémů včetně Windows*, MeeGo* a Tizen*.

Nové funkce a nízká spotřeba jsou velmi atraktivní

Nové procesory Intel® Atom™ se vyznačují funkcí TDP (Thermal Design Power), jež snižuje teplotu provozu, a nabízejí hned několik funkcí pro řízení výkonu a spotřeby (Intel® Deeper Sleep a Intel® SpeedStep Technology). Ty významně snižují spotřebu a díky tomu je nový procesor atraktivní zejména pro netbooky a inteligentní systémy, například IT systémy ve zdravotnictví, v obchodu nebo dalších podobných odvětvích.

Ve zdravotnictví delší životnost baterie a lepší grafika umožní lékařům dále zlepšovat péči o zákazníky nebo nabídnout infotainmentové služby pacientům upoutaným na lůžko. Technologie ARBOR* nabídne nový infotainmentový terminál, který bude umístěn u pacientova lůžka. Tento terminál bude postaven na novém procesoru Intel® Atom™ N2800 a lékařům umožní zlepšit pracovní toky a efektivitu práce, sníží možnost lidské chyby a přispěje k vyšší kvalitě zdravotní péče. Pacienti mohou vedle toho využívat přístup k multimediální zábavě, nemocničním informacím a komunikačním službám.

Permanentní připojení a delší výdrž baterie jsou ideální pro nejlevnější systémy, které naběhnou prakticky okamžitě. Platební terminály postavené na procesorech Intel® Atom™ D2700 bude vyrábět společnost NCR* a v restauracích a obchodech po celých Spojených státech se objeví v prvním čtvrtletí roku 2012.

Inteligentní systémy budou mít sedmiletou podporu, dále bude nabízena podpora pro operační systémy Windows Embedded Standard 7*, Windows XP a XPe*, Windows Embedded Compact*, Yocto Project* a Wind River VxWorks*.

O společnosti Intel

Společnost Intel je světovým lídrem v oblasti výroby a vývoje polovodičů, technologií, produktů a iniciativ s cílem soustavně zlepšovat pracovní prostředí a životy lidí. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com.

Štítky: INTEL