Přejít k hlavnímu obsahu

Konami má v Japonsku esportovou školu

27. 9. 2020 | 15:30 Všechny hry
Toužíte po tom naučit se, jak se stát esportovým profesionálem? Pokud žijete v Japonsku, máte štěstí! Společnost Konami má v hlavním městě, Tokiu, svou vlastní esportovou školu.
Konami
Konami

Škola nabízí přednášky a praktické učení s tituly Pro Evo, eBaseball Powerful Pro Baseball (velkolepá baseballová hra spadající pod Konami), Dota a Fortnite. Studenti nejen procvičují hraní, učí se také, jak tvořit svůj vlastní obsah, o businessu, stejně tak jak naplánovat vlastní herní akce. Studují také angličtinu. Učitelé jsou z řad opravdových esportových profesionálů, takže na jejich rady lze opravdu brát zřetel.  

Můžete studovat pouze zkráceně, přihlásit se ale lze i na celý rok, a to pět dní v týdnu. Tahle služba se už od pohledu nezdá jako levná záležitost. Pro přiblížení cenové relace, samostatné koučování dvakrát týdně vyjde na 41 800 jenů (nějakých 9 200 Kč), za businessový seminář čtyřikrát týdně zase zaplatíte 79 200 jenů (necelých 17 500 Kč). Studenti, studující naplno, mají ranní a odpolední hodiny, výuku začínají v 9:40 ráno a končí ve 3:10 odpoledne, k tomu mají hodinovou přestávku na oběd. 

Konami

První školní rok začal tento měsíc v japonské Ginze. Na první hodiny nastoupili studenti toto září. Esport se na akademickou půdu univerzit v poslední době dostává v poměrně velké míře. Na amerických univerzitách se stává oficiálním rekreačním programem, na začátku léta se zase rozvířila debata, zda bude v budoucnu pro kariéru v esportu potřebný univerzitní titul.

Ačkoliv některé univerzity podobný obor již případným zájemcům nabízejí, není jich zatím tolik a obecně panuje názor, že je dobré nějaký v záloze mít, kdyby vaše vytoužená kariéra nakonec nevyšla, ale požadavek to rozhodně není. Pro zajímavost, výuka esportu se začala prosazovat také v České republice, a to na Vysoké škole báňské na Technické univerzitě v Ostravě. Mnohé další univerzity v Čechách i na sousedním Slovensku mají také své esportové spolky.

Esportová škola v Japonsku pravděpodobně nikoho nepřekvapí. Jaký na to máte názor vy? Bavilo by vás případně studium na takové škole?  

Zdroj: kotaku.com