Přejít k hlavnímu obsahu

Devítiletý chlapec se stal nejvýdělečnějším youtuberem, a to již potřetí v řadě

23. 12. 2020 | 11:11 Všechny hry
Říká se, že s internetem vzniklo plno různých možností, jak si vydělat tak, jako nikdy předtím. A něco na tom skutečně bude! Své o tom ví i devítiletý klučina, který se již potřetí za sebou stal nejvíce vydělávajícím youtuberem.
https://images.dawn.com/news/1186229/9-year-old-ryan-kaji-is-this-years-highest-paid-youtuber
https://images.dawn.com/news/1186229/9-year-old-ryan-kaji-is-this-years-highest-paid-youtuber

Forbes nedávno uveřejnil žebříček youtuberových hvězd, které za uplynulý rok byly placeny nejvíce. V čele tohoto žebříčku najdeme stejné jméno již třetí rok po sobě– Ryan Kaji. Ryan Kaji si údajně díky svému YouTube kanálu vydělal 29,5 milionu dolarů. A o čem vlastně natáčí? Zabývá se především unboxingem a recenzemi hraček a her, ačkoliv se snaží své sledující i vzdělávat. 

Aby toho nebylo málo, tak si Ryan vydělal zhruba dalších 200 milionů dolarů díky vlastním značkovým hračkám a oblečení. Chlapec se taky dočká vlastního televizního seriálu na Nickelodeonu, což je pravděpodobně dohoda za několik milionů dolarů, která již byla podepsána. Ryan má také další dohody o spolupráci se společnostmi jako Colgate, Roku a Walmart. 

Na YouTube se objevil poprvé v březnu 2015 jako „dětský influencer“. Od té doby nasbíral působivých 27,6 milionu odběratelů a miliardy zhlédnutí. Ryanova rodina má ještě několik dalších YouTube kanálů, žádný ale není zdaleka tak úspěšný jako ten jeho.

Ryan
Ryan
: https://www.tubefilter.com/2020/04/17/ryan-kaji-educate-kids-coronavirus-pledges-500000/

Pro zajímavost, na druhém místě se umístil Jimmy „Mr. Beast“ Donaldson, který si svými humornými vide a různými kouskyi získal fanouškovskou základnu o 47,8 milionech odběratelů a vydělal za uplynulý rok 24 milionů dolarů. To také není špatné. Na třetí pozici najdeme „Dude Perfect“, pět kamarádů, již se navzájem hecují do různých výzev. Ti díky YouTube získali celkem 23 milionů dolarů. V případě vašeho zájmu celý žebříček najdete zde

Prodej a marketing dělají svoje a doba je asi zkrátka taková, že už máme „dětské influencery“. Děti najdeme i ve světě esportu – nedávno osmiletý chlapec podepsal dohodu s esportovou organizací. Chce to ale opatrnost a vědět, kdy jsou děti na technologii a nástrahy internetu připravené, pak se nestane to, že váš malý syn prošustruje tisíce dolarů v mobilní aplikaci. Nemluvě o dalších nebezpečích, která se na internetu mohou skrývat. Každopádně čekali byste, že nejvíce vydělávajícím youtuberem bude malý chlapec?