Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off se vzdaluje. Entropiq v ESL Pro League podlehli Liquid a pro postup musí porazit i Gambit

4. 9. 2021 | 11:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Česká organizace Entropiq se v ESL Pro League prezentuje solidně, po prohře nad NiP ale teď padla i s Liquid, což může pro ruské střelce znamenat konečnou. K otevření brány play-off totiž musí bezpodmínečně porazit Team One, ale i krále dosavadního roku Gambit.
Entropiq vs. Liquid
Entropiq vs. Liquid
Zdroj: ESL

Šance na postup do vyřazovací fáze ze skupiny D v ESL Pro League se Entropiq vzdalují. Na svém kontě měli před pátkem tři body za výhru proti FURII a porážce s NiP, další ale ke konci pracovního týdne nepřidali. Ve dvoumapové bitvě nestačili na Liquid a jejich osud visí na vlásku.

Obě mapy ale EIQ neměli vůbec špatně rozehrané. Na jejich Vertigu výhrou pistolek drželi od svého soka ve finanční tísni velký odstup, především díky Kradovi, jenže americkou mašinu od stavu 3:8 naopak začal řídit výborný NAF a první půlka tak šla ve prospěch Rusů pouze 8:7. V té druhé to už bylo podstatně jasnější, palebná útočná síla FalleNa a spol. byla nad síly Entropiqu, kteří po sedmibodové šňůře bodů od soupeře padli 16:12.

Druhá půle špílu se odehrála na Overpassu, volbě Liquid. Tam opět NickelBack a jeho spoluhráči nezačali za obranu špatně, a díky double AWP setupu vyhráli 9:6. Vedení si chvíli drželi i za teroristy, jenže za stavu 12:7 začal soupeř výborně bránit především B site a hra hráčů domácí organizace šla bohužel do kopru. 12:13, 12:16 a tři body byly fuč.

Entropiq tedy mají po druhé prohře stav 1:2, získané tři body jsou bohužel nedostačující. Naděje na postup tu sice je, musela by však přijít výhra nad dalším CIS celkem Gambit a samozřejmě nad Team One, což se ale dá očekávat. Porazit krajanskou mašinu v čele s Hobbitem však bude nesmírně komplikované, naděje ale umírá poslední. Zda se jim to povede sledujte už dnes v 16:45 tradičně na našem kanále PLAYzoneUP!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.