Přejít k hlavnímu obsahu

MJ peek je minulostí, nový update mění animace nohou. Zlepšila se i odezva serveru

3. 10. 2024 | 18:30 Counter-Strike 2 Update hry
V novém velkém updatu se kromě vizuálních předmětů zaměřili vývojáři také na několik vylepšení v pozadí. Hlavní změnou jsou nové animace nohou postav, díky kterým je pohyb protihráčů lépe čitelný. Zároveň tak ze hry nadobro mizí MJ peek a podobné animační bugy. Byla zlepšena také odezva mezi serverem a hráčem. I tentokrát ale došlo k poklesu FPS.
MJ peek
MJ peek
Zdroj: Valve

Update s názvem „The Armory“, o kterém jsme psali již zde, nepřinesl jen stovky nových skinů a dalších předmětů. Trochu upozaděnou součástí jsou gameplay změny, které mají zlepšit pocit ze hry. Došlo i změně v map poolu, v kompetitivním modu je nově možné hrát Italy. Na ostatních mapách v aktivní rotaci bylo upraveno několik bugů, ten největší trápil mapu Ancient, kde bylo možné slyšet pohyb ve vodě z opačné strany mapy.

Nejvýraznější změnou je nový systém animací nohou. Ten upravil způsob, jakým se chodidla postavy upínají k povrchu pod nimi, zároveň se už nebude stávat, že by se chování animace nohou měnilo kvůli špatnému internetovému připojení. Bylo také opraveno chování animace na šikmých plochách nebo při skákání z výšek. 

Právě animace nohou byly jedním z nejvýraznějších problémů již od samotného uvedení hry. Způsobovaly bizarní situace, jako například virální MJ peek, Shakira peek nebo momenty, kdy se nohy zobrazovaly nad hlavou. Všem těmto situacím tak už nadobro v CS2 odzvonilo.

Změna přišla také v oblasti připojení, přesněji ve způsobu, jakým servery pracovaly se špatně doručenými příkazy z počítače hráče. Pokud byly nějaké packety doručeny ve špatném pořadí, server je zahodil, a to i v případě, že před zpracováním serverem bylo pořadí spraveno a nijak neovlivnily samotnou hru. Tento mechanismus byl opraven, nově by tak mělo být vyhodnocování killů nebo pohybu plynulejší a hlavně stabilnější.

Ne vše se však v aktualizaci povedlo. Hráči hlásí mírný pokles FPS, způsobený pravděpodobně novými přívěsky. Stejně tak se objevil nový bizarní bug. Některým hráčům se totiž nenačítají textury vystřelené nábojnice, místo toho jim ze zbraně vypadává obří nápis ERROR.

Štítky: Counter-Strike 2
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.