Přejít k hlavnímu obsahu

KoTH #2: eXtatus opět vítězi

17. 2. 2011 | 20:00 Counter Strike 1.6
V nedělních večerních hodinách proběhl již druhý turnaj SteelSeries King of The Hill. Na jeho vrcholu se prozatím drží minulý vítěz, tým eXtatus. Srazí ale čerstvé vítěze GIGABYTE Counter Strike 1.6 ligy slovenští Fofos nebo eSuba?
Výchozí obrázek

V nedělních večerních hodinách proběhl již druhý turnaj SteelSeries King of The Hill. Na jeho vrcholu se prozatím drží minulý vítěz, tým eXtatus. Srazí ale čerstvé vítěze GIGABYTE Counter Strike 1.6 ligy slovenští Fofos nebo eSuba?

Dalšího z řady finančně dotovaných turnajů se i tentokrát zúčastnilo přes šedesát týmů, přesněji šedesát tři pětičlených sestav. Za největší favority byly před začátkem akce určeni slovenští Fofos Gaming, kteří v posledních týdnech opět nabývají na síle a zase se stávají silnou konkurencí české smetánky. Pojďme se podívat na průběh celého turnaje.

1. kolo

První kolo SteelSeries King of The Hill nenabídlo moc zajímavých zápasů, sem tam se ale našel vypjatý zápas, který vygradoval do prodloužení. Většina favoritů, v čele s Fofos Gaming a eSubou, si se svými soupeři jednodušše poradila a mohla si tak počkat na druhé kolo.

2. kolo

Asi nejzajímavější událost celého turnaje se udála ve druhém kole, to když na sebe narazil lednový vítěz Mezihernového turnaje Cracked Gamers a nová sestava Virtual World. Týmy se utkaly na serveru a vítězně z něho vyšla nová sestava okolo Tomáše "jAPKO" Chyby, Cracked Gamers se ale rozhodly požádat o SG test a ten se Virtual World stal osudný. Tomáš už jednou na podobnou věc doplatil v NightCupu a dodal SG bez net_graph-u, čímž se připravil on a jeho tým o vítězství.

Namále měla i eSuba, která se slovenským celkem PERUN PG vyhrála těsně 16-14. Turnajem nadále skvěle projížděli jak Fofos Gaming, tak poslední finalisté, BEASTS.

3. kolo

Pomalu a jistě přituhuje, ovšem nadále se mezi nejlepšími českou a slovenskou "šlechtou" prohání nové a nadějné sestavy, zmínit můžeme například oldschoolovou Hyuugu v barvách Dermie. Zkušenější týmy si ale v tomto kole poradili se svými soupeři a postup do předposledního čtvrtého kola (čtvrtfinále), si vybojovala jen ta nejlepší osmička týmů.

Čtvrtfinále

Mapa de_tuscan měla rozhodnout o tom, kdo se probije do semifinále a zaslouží si zahrát si o dalších 160€, které byly připraveny pro celkového vítěze druhého King of The Hill turnaje. Fofos Gaming se poprvé utkali se silným soupeřem, kterým tentokrát byla pětka hráčů z Cracked Gamers, kde už nově hraje Ondřej "GHAZ" Svoboda, jenž se k týmu přidal teprve před pár dny. Vyrovnaný zápas nakonec do vítězného postupu přivedli slovenští hráči, kteří se tak již podruhé mohli těšit ze semifinálové účasti.

V dalších zápasech nEophyte porazili 16-9 Ghostfox, BEASTS přejeli AQUAREDON 16-1 a eSuba povolila pouze třikrát v zápase s Have Fun.

Semifinále

Plevel je fuč, nyní nás čekají zápasy pouze nejlepších týmů české a slovenské scény. Fofos Gaming v čele s Tomášem "benq1" Masarykem si to rozdali s nEophyte, které pro tento turnaj doplnil Karel "tWEETY" Fiala a David "gcko" Hála. Zápas to byl opravdu skvělý, Fofos začali za T stranu na de_dust2 a uhráli deset bodů, čímž se dostali do pětibodové výhody. Neophyte kousali a nakonec ale získali pouze dvanáct bodů, což jim nemohlo stačit, neboť Fofos Gaming svých šesnáct bodů uhráli a postoupili do finále.

O druhý česko-slovenský se postarala eSuba a druhý nejlepší slovenský celek BEASTS. Ti na eSubu vyjeli v opravdu silném rozpoložení a vyhráli svou T stranu 11-4! Esuba se ale nevzdala a s Jindrou "jRi" Hochmanem, který se znovu zapracovává do sestavy, se snažila obrátit stav a postoupit do finále už v základní hrací době. To se jim ale nepodařilo a oni sami získali také jedenáct bodů, což tento vypjatý zápas poslalo do prodloužení. V tom se ale nakonec zadařilo českému týmu, který poslal posledního slovenského finalistu do propadliště dějin.

Finále

Bude to eSuba nebo Fofos Gaming? Duel dvou znesvářených týmů, naposledy vyhráli slovenští reprezentanti, bude se ale online dařit více eSubě? Na to vše nám odpoví už toto úterý, sledujte od 20:00 zápas finále SteelSeries King of The Hill #2, kde vítěz bude moct vyzvat eXtatus v boji o 160€!

eSuba2vs.1Fofos Gaming
{#Česká Republika} Martin "zigurat" Slanec
{#Česká Republika} Michael "jckl" Holý
{#Česká Republika} Tomáš "gns" Pavlič
{#Česká Republika} Jindřich "jRi" Hochman
{#Česká Republika} David "selby" Hloch
 Sázky Peter "enorm" Burík {#Slovenská Republika}
Tomáš "benq1" Masaryk {#Slovenská Republika}
Stano "StaN" Levan {#Slovenská Republika}
Jakub "kap1" Halás {#Slovenská Republika}
Martin "j0sse" Burík
{#Slovenská Republika}

Grandfinále

Už ve čtvrtek se utká eSuba, jakožto dobyvatel, se stávajícím držitelem trůnu, eXtatus. Porazí zkušenější eSuba stále lepší eXtatus?

eSuba1vs.2eXtatus
{#Česká Republika} Martin "zigurat" Slanec
{#Česká Republika} Michael "jckl" Holý
{#Česká Republika} Tomáš "gns" Pavlič
{#Česká Republika} Jindřich "jRi" Hochman
{#Česká Republika} David "selby" Hloch
 Sázky Petr "ptex" Tomášek {#Česká Republika}
Jan "Superstar" Růžek {#Česká Republika}
Petr "Petr.D" Danko {#Česká Republika}
Petr "ppk" Šimák {#Česká Republika}
Jiří "LogeN" Vinš
{#Česká Republika}
Zdroj: PLAYzone
Štítky: SteelSeries KoTH