Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2008 – BoSS – anketa o nej domácí herní scény

Domácí World Cyber Games kvalifikace přichází se zajímavou novinkou. V anketě BoSS - Best of Slovak & Czech Scene 08 budou nezávislá porota a čtenáři rozhodovat o nejlepších hráčích, týmech, portálech, hernách a herních filmech pro rok 2008. Vyhlášení celkem 16 různých kategorií proběhne na českém a slovenském národním finále WCG, vítězové budou odměněni drobnými cenami.
Výchozí obrázek

Domácí World Cyber Games kvalifikace přichází se zajímavou novinkou. V anketě BoSS - Best of Slovak & Czech Scene 08 budou nezávislá porota a čtenáři rozhodovat o nejlepších hráčích, týmech, portálech, hernách a herních filmech pro rok 2008. Vyhlášení celkem 16 různých kategorií proběhne na českém a slovenském národním finále WCG, vítězové budou odměněni drobnými cenami.

Praha 28. července 2008 - Turnaj World Cyber Games (WCG) je významnou světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, i letos se jí mají možnost zúčastnit čeští hráči, a to rovnou ve všech 10 herních disciplínách. Ti nejlepší z nich se podívají do Německa, které letos hostí Grand finále celé soutěže. Domácí kvalifikace na tento turnaj již odstartovala, organizují ji pořadatelé Mistrovství ČR v počítačových hrách ze společnosti ProGamers ve spolupráci s portálem United-Games.

Nyní přichází organizátoři česko-slovenské kvalifikace se zajímavou novinkou, která celé akci přidá ještě větší profesionalitu a soutěživost. Rozhodli se v rámci WCG vyhlásit speciální anketu BoSS - Best of Slovak & Czech Scene 08. Jak již sám název napovídá, bude se jednat o vyhlášení toho nejlepšího na naší progamingové scéně pro rok 2008. Pro účastníky a fanoušky bude tento krok znamenat určité zpestření, možná i důvod, proč se ještě více snažit. BoSS má celkem 16 různých kategorií, jejichž vyhlášení proběhne na českém a slovenském WCG finále.

 

České finále WCG (20. září, Electro World Praha-Černý Most)

Nejlepší slovenský Warcraft 3 hráč

Nejlepší český Warcraft 3 hráč

Nejlepší slovenský FIFA 08 hráč

Nejlepší český FIFA 08 hráč

Nejlepší český portál

Nejlepší česká herna

Nejlepší české movie (herní video)

 

Slovenské finále WCG (27. září, TPD Euronics Bratislava)

Nejlepší český Counter-Strike 1.6 tým

Nejlepší slovenský Counter-Strike 1.6 tým

Nejlepší český Counter-Strike 1.6 hráč

Nejlepší slovenský Counter-Strike 1.6 hráč

Nejlepší český Starcraft hráč

Nejlepší slovenský Starcraft hráč

Nejlepší slovenský portál

Nejlepší slovenská herna

Nejlepší slovenské movie (herní video)

 

O výsledcích bude rozhodovat nezávislá porota složená z členů předních tuzemských herních portálů. O nejlepších Counter-Strike 1.6 hráčích budou rozhodovat samotní fanoušci prostřednictvím hlasování, jež bude spuštěno na webu www.united-games.cz. Vítězové budou odměněni památečními soškami a různými dárky od sponzorů domácí WCG kvalifikace. Tři herní videa s největším počtem hlasů budou promítána přímo v průběhu obou národních finále.


Partnery domácí WCG kvalifikace jsou Samsung, Intel, NVIDIA, Microsoft, Xbox 360, Electronic Arts, Electro World, NTT System, Fujitsu Siemens Computers, Comfor, Alza.cz, PG24, Novinky.cz a United-Games.

 

O turnaji World Cyber Games:

Turnaj World Cyber Games je nejvýznamnější světovou akcí na poli profesionálního hraní počítačových her, jeho pořadatelem je korejská společnost International Cyber Marketing. Bere si příklad z klasické sportovní olympiády, kromě samotných herních výkonů je kladen důraz na bourání bariér mezi hráči z různých zemí a podporu etického chování hráčů. První WCG turnaj se uskutečnil v roce 2000 v Jižní Koreji, letos podruhé se finálový turnaj uskuteční v Evropě.

 

O společnosti ProGamers s.r.o.:

ProGamers s.r.o. stojí u rozvoje nového sportovního odvětví - soutěžního hraní počítačových her, od roku 1998 se zabývá organizováním turnajů, od roku 2003 pak organizováním Mistrovství ČR v počítačových hrách. Je zakladatelem Českomoravského svazu progamingu, provozovatelem herní televize PG24, provozovatelem sítě počítačových heren PG Cyber Café. Výnosy ProGamers generuje z prodeje reklamy, z poskytování servisu vydavatelům her a herního hw a z prodejů v síti PG Cyber Café. Více o projektech ProGamers naleznete na adrese http://www.progamers.cz/.

 

Kontakt:
Daniel Mikšovský - ředitel
Tel.: +420 603 419 870
E-mail: miksovsky@progamers.cz

Partnerem akce je www.freeproduction.cz.

Zdroj: www.wcg.cz